Четвртфинале Купа Србије: Вошина реприза у Суботици

Идентичним резултатом као прошле седмице у првенству, одбојкаши Војводине НС семе савладали су Спартак из Суботице и у првом четвртфиналном сусрету Купа Србије.
ОК Војводина НС семе/Радослав Парапунов предводио црвено-беле са 23 поена
Фото: ОК Војводина НС семе/Радослав Парапунов предводио црвено-беле са 23 поена

Повољним резултатом Новосађани су дошли на корак до пласмана у следећу фазу и налазе се у доброј ситуацији пред реванш, који их за седам дана очекује у Спенсу. Други пут заредом црвено–бели су тријумфовали у Дудовој шуми, што нимало није лако, а сада је Спартак смогао снаге да Воши узме сет и намучи је, овог пута у још два, с обзиром на то да су гости први добили без већих проблема.

Суботичани се никад не предају лако, што су показали после изгубљене прве деонице. Диктирали су темпо и сервисом правили превагу, па ни два тајм–аута Новосађанима нису донела бољитак. Све време су јурили резултат, попустила је одбрана, стизали су на поен заостатка, али нису могли до преокрета, па је домаћин добио ветар у леђа дошавши до изједначења. Зато су црвено–бели „запели“ у неизвесном трећем сету, који је ипак Спартак боље почео. Имао је и четири поена вишка, али је Воша, на сервисе Зечевића, у преломном тренутку успела да изједначи, а потом и преокрене. Испустила је вођство 23:21 и на кратко закомпликовала себи ствари у завршници, али су Парапунов и Симић били на висини задатака у кључним тренуцима – 2:1. Решена да што пре одради посао, водила је главну реч у четвртом сету, иако јој је домаћин дисао за вратом, али ипак није могао да јој стане на пут и парира до краја.

Војводина следећи дуел игра у суботу када у петом колу Суперлиге дочекује Ниш од 17.30 часова.

СпартакВојводина НС семе 1:3 (18:25, 25:21, 24:26, 21:25)

СУБОТИЦА: Дворана „Дудова шума“, гледалаца: 200, судије: Радовановић, Леко.

СПАРТАК: Миловић (либеро 1), Марковић 4, Јунгић 12, Томчић, Пеић (либеро 2) 1, Лечић 10, Вуликић, Несторовић, Колунџић, Дулић, Коне 3, Павловић 11, Жугић 11, Тумбас 10.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 7, Л. Чубрило 3, Бајандић, Вујовић, Зечевић 3, Негић (либеро 1), Рудић, Мигел 11, Н. Чубрило 7, Мишковић (либеро 2), Вилимановић, Парапунов 23, Мехић 11, Бошњак.

К. Б.

Резултати

Ц. звезда – Ниш 3:0

Спартак С – Војводина 1:3

Мл. радник – Рибница 3:0

Партизан – Раднички (одложено)

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести