ВОША НЕ ДА ПАРТИЗАНУ ДА ОДБРАНИ ТРОФЕЈЕ: Новосађани другом победом прошли у финале Купа Србије пред пуним трибинама Спенса

Одбојкаши Војводине играће за трофеј Купа Србије јер су се победом и у реваншу полуфинала над београдским Партизаном након два и по сата борбе пласирали у финале у ком ће се састати са Младим радником из Пожаревца.
odbojka
Фото: Филип Бакић

На најлепши могући начин су Новосађани ставили тачку на 2023. годину. Реванширали су се црно-белима, који су их прошле сезоне савладали у борби за пехар купа. 

Очигледно да млади састав Марка Наранчића игра на високом нивоу најбитније утакмице, па је тако трећи пут савладао Партизан ове сезоне. Спречио је црно-беле да одбране други трофеј, од сва три освојена прошле сезоне. На почетку сезоне Војводина је била боља у Суперкупу, а сада је стала на пут екипи Бојана Јанића у полуфиналу националног купа.

Одиграла је Војводина без грешке у нападу први сет, који је добила у даху. Борбени, пожртвовани и сигурни су били Новосађани, који су повели 1:0.

Партизан није дозволио Воши да доминира и у наставку. Водила се изједначена борба, поен за поен, па се играо егал у завршници – било је 21:21, па 23:23. Сервис грешка Бајандића донела је црно-белима сет лопту, коју су одмах искористили за 1:1.

Фото: Филип Бакић

Уследио је налет Београђана, којима је самопоуздање расло, док се с друге стране мреже, исто пољуљало домаћину. Све је ишло од руке Партизану, а Новосађани никако нису могли да повежу конце па су гости лако преокренули на 2:1 и нашли се на корак од тријумфа.

Два везана аса Бајандића на почетку четвртог сета наговестили су повратак Војводине. Поново су црвено-бели диктирали темпо, водили 13:8, па 17:14, али није било места за опуштање. Ривал је дисао за вратом, па је Воша додала гас и преко сјајног Станковића стигла до 20:16.

И даље су гости претили, стизали на поен заостатка (23:22) да би Рудић донео Новосађанима сет лопту, али је челенџ Јанића потом режирао 24:23, па је тачку на ову деоницу ставио Станковић за изједначење и тај-брејк.

Фото: Никола и Владимир Грбић гледали победу Војводине ФОТО: Ф. Бакић

Да би прошла у финале, Војводина је морала да добије пети сет. Губила је на почетку 2:5, али је направила преокрет мини-серијом 3-0 и на промену страна отишла је са 8:7. Ношена подршком са трибина Воша је стигла до 11:9.

Следи изједначење – 11:11, али су Станковић у нападу, ас Милановића и поен Убипарипа довели домаћина на корак од тријумфа – 14:11. Узвратио је Партизан, смањио на 14:13, а Рудић је био сигуран и одвео је Вошу у финале коначним резултатом 3:2.  

У другом полуфиналном двомечу Млади радник је био бољи од крагујевачког Радничког.


Војводина – Партизан 3:2 (25:16, 23:25, 20:25, 25:23, 15:13)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 600, судије: Поповић, Зеленовић (Краљево).

ВОЈВОДИНА: Ђогић (либеро), Бајандић 17, Милановић 4, Негић (либеро), Рудић 6, Елезовић, Убипарип 13, Мишковић, Станковић 24, Кокеза, Кисић 1, Дакић, Савовски 9, Копитић.

ПАРТИЗАН: Бићанин, Милосављевић, Допуђ, Поповић (либеро), Мариновић 14, Моћевић, Мрдак 19, Тадић 26, Јанковић, Ђурђевић 4, Петровић 6, Крстески (либеро), Бјелица 3, Алексић.


Резултати полуфинала

Партизан – Војводина 2:3

Војводина – Партизан 3:2

Раднички – Млади радник 0:3

Млади радник – Раднички 0:3 (бољи поен количник)

 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести