Жреб за СП одбојкаша 30. септембра у Москви

БЕОГРАД: Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) саопштила је да ће се жреб за Светско првенство 2022. године у конкуренцији одбојкаша одржати 30. септембра Москви.
odbojka lopta pix
Фото: Pixabay.com

СП 2022. у конкуренцији одбојкаша одиграће се у Русији од 26. августа до 11. септембра.

ФИВБ је раније објавио да ће се први меч одиграти 26. августа у Санкт Петербургу, а да ће се финале одиграти 11. септембра у Москви.

На јубиларном, XX СП 2022. у конкуренцији одбојкаша 24 екипе ћее бити подељене у шест група са по четири тима.

Мечеви I фазе ће се играти од 27. до 29. августа у Москви, Кемерову, Јекатеринбургу, Уфи, Новосибирску и Краснојарску.

Пласман у другу фазу избориће 16 екипа, по две првопласиране селекције из сваке групе и четири најбоље трећепласиране екипе, које ће формирати четири групе са по четири тима, а мечеви ће се играти од 2. до 4. септембра у Казању, Калињинграду, Санкт Петербургу и Јарослављу.

Пасман у III фазу, која укључује и полуфиналне и мечеве за пласман, избориће шест селекција, победници четири групе и две најбоље другопласиране репрезентације.

Утакмице III фазе ће се одиграти од 7. до 11. септембра у Москви.

Пласман на СП ће изборити по две селекције са континенталних шампионата 2021. које се нису пласирале до тог тренутка.

Финалисти ЕП 2021, које ће се одиграти од 1. до 19. септембра у Пољској, Чешкој, Финској и Естонији, избориће пласман на СП 2022.

Уколико се у финале пласирају Русија и Пољска, пласман ће изборити 3. и 4. селекција са ЕП.

Учешће на СП 2022. у конкуренцији одбојкаша ће поред Русије (организатор), Пољске (светски првак) и 10 селекција са континенталних првенстава изборити и још 12 репрезентација са ФIВБ ранг листе по завршетку репрезентативних такмичења у 2021. које се нису квалификовале на Светско првенство.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести