Боксер Ненад Момирски почео поново да тренира

Боксер Петровграда и репрезентативац Србије Ненад Момирски време проведено у изолацији, онда када је утихнуо гонг, искористио је за стицање нових знања.
Приватна архива/Ненад Момирски
Фото: Приватна архива/Ненад Момирски

Ненад је од октобра прошле године студент Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду, а пре увођења ванредног стања завршио је и курс за функционалног фитнес-тренера, па му је претходни период без клупских и репрезентативних обавеза добро дошао да спрема испите, као и да најновија знања, стечена на курсу, примени у новонасталим околностима.

- Факултет сам уписао на наговор тренера и селектора Милана Пиперског. Обавезе око факултета пореметиле су активности у рингу, али покушавам да све уклопим, постигнем најбољи баланс и да из свега извучем максимум. У првом семестру сам положио шест од седам испита – прича Ненад Момирски.

Последњи меч Момирски је имао у децембру, када је наступио на међународном турниру у Новом Саду, у чијој организацији је учествовао и његов факултет. Том приликом је победио противника из Бугарске и освојио пехар за најборбенијег учесника турнира.

-  Током минула два месеца било је тешко одржавати форму. Тренирати  код куће никада није исто као када се то чини у салама. Недостајало ми је доста реквизита за тренинг, као и справа. Повремено сам трчао, али због забране задржавања у парковима, морао сам да се сналазим. Углавном сам се сконцентрисао на вежбе снаге с реквизитима које имам код куће – објашњава Момирски.

Један од најбољих боксера млађе генерације, у претходном периоду је показао и хуману црту. Он је, наиме, волонтирао у Хали спортова “Медисон” и учествовао у спремању пакета намењених пензионерима и социјално угроженим грађанима. Ових дана Момирски је почео са свакодневним тренинзима.

- Немам још увек јасну слику када ћу моћи да уђем на ринг. Тренутно сам у Новом Саду где ме, уз смернице Пиперског, тренира Вања Бачић, који је до пре две године активно боксовао – закључује Ненад Момирски.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести