Боксер Ненад Момирски спреман за наступе на СП у Русији

Ненад Момирски, један од тренутно најперспективнијих и најбољих зрењанинских боксера млађе генерације, овим спортом почео је да се бави угледајући се на свог идола Милана Пиперског.
momirski1
Фото: Youtube Printscreen

Данас му је овај легендарни српски боксер тренер у БК Петровград, али и селектор, с обзиром на то да је двадесетогодишњи Момирски и члан репрезентације Србије. До сада је имао четрдесетак мечева, из којих је у већини случајева излазио као победник. Тренутно боксује у лакој категорији, до 60 килограма.

- Боксом сам почео да се бавим 2012. године, у седмом разреду основне школе. У то време Пиперски је био славан и његов успех је, на неки начин, утицао и на моју одлуку да се посветим овом спорту. Игром случаја, стриц мог другара је Срђан Евђенић, који је заједно са Пиперским држао тренинге, и тако је све почело. Од Пиперског се заиста може научити пуно тога. Одличан је тренер, можда и најбољи на овим просторима када је реч о техници извођења удараца и окрета. Сјајан је и пријатељ и педагог, уме да саслуша, да помогне, пружи савет и пренесе знање  – рекао је Неша Момирски за „Дневник“.

За седам година, колико се активно бави боксом, Момирски је, захваљујући труду и резултатима, понео дрес сениорске репрезентације Србије. Када је реч о резултатима, 2015. године је узео злато на државном првенству као јуниор, а као школарац је освојио бронзану медаљу на републичком шампионату. Последње две године, откако је сениор, двапут се десило да се у четвртфиналу сретне с фаворитом из његове категорије, Немањом Гавриловићем, и да оба пута буде поражен.

- Најреалније би било да смо се други пут Немања и ја срели тек у финалу, али шта је - ту је. Настављам да радим и да се припремам за нова такмичења која ме очекују.

Он се недавно вратио са тронедељних базичних припрема на Златибору, а тренутно је на специфичном раду на Авали. Између тога је имао неколико дана одмора. На ове припреме репрезентације, иначе, иде по неколико боксера из сваке категорије и, зависно од форме, биће одабрани они који ће ићи на Светско првенство у Русији 12. септембра. 

- Надам се да ћу бити један од путника у Русију. Уколико се то не догоди, свакако ме у октобру очекује Прва лига Србије, у којој је прошле године боксовало само шест клубова. Минуле сезоне сам наступао прво за Војводину, онда и за Лозницу захваљујући двојној регистрацији, а видећемо који ће клуб овог пута понудити боље услове. У складу с тим, донећу одлуку за кога ћу да боксујем у Првој лиги. Следи и Балканско првенство, које ће после пуно година поново бити уведено у календар такмичења.

Ненад је позвао све заинтересоване који желе да тренирају бокс да дођу у БК Петровград, чије се просторије налазе испод западне трибине Градског стадиона у Зрењанину. Петровград је, иначе, ове године био најуспешнији клуб на војвођанском првенству. Тренинзи су сваког радног дана од 18 сати током лета, а од септембра од 20 часова.

- Имамо олимпијску школу бокса која је бесплатна, тако да свако до 18 година може да дође да се упише и да тренира са нама. Атмосфера у клубу је одлична, а на тренингу нас буде и тридесетак – нагласио је Ненад Момирски.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести