Боксери Србије и Хрватске на заједничким припремама пред СП

ЗАГРЕБ:  Боксерска репрезнтација Србије завршну фазу припрема за Светско првенство у Русији одрадиће у Загребу.
 Pripreme boksera Srbije na Zlatiboru Foto: Tanjug/video
Фото: Припреме боксера Србије на Златибору Фото: Танјуг/видео

Боксери Србије након базичних припрема на Златибору, финиш брушења форме за најважније такмицецње у сезони реализују у Загребу, где заједно са домаћим боксерима спарингују и раде на спечифицним тренинзима који су уобичајени за последње дане пред велика такмичења.

Репрезентација Србије у саставу: 52 кг Душан Јањић, 57 кг Вељко Глигорић, 63 кг Дамјан Грмуша и Ненад Јовановић, 69 кг Дејан Дашић и Милан Вранковић, 75 кг Сандро Полетан, 81 кг Слободан Јовановић и Алекса Марковић и +91 кг Владан Бабић, предвођена селектором Миланом Пиперским, савезним тренером Манетом Марцетом, као и тренерима Мицом Полетаном и Миодрагом Милицем, у Загребу ће остати до 24. августа.

Селектор српске репрезентације Милан Пиперски задовољан је досадашњи припремама у Загребу.

"Припреме у Загребу за сада теку добро. Дамјан Грмуша је нажалост обновио повреду рамена, док су сви остали репрезентативци здрави, што је најважније. Имамо одличне услове за рад. У екипи влада добра атмосфера, а прилицно сам задовољан и приказаним боксом" рекао је Пиперски.

Светско првенство на програму је од 7. до 21. септембра, а коначан списак боксера који це Србију претстављати у руском Јекатеринбургу биће познат следеце недеље.

"У овом тренутку не бих никога посебно издвајао. Момци се максимално труде и залажу на тренингу, вредни су и дисциплиновани. Спаринг мечеви у Загребу це им сигурно много користити, баш као и комплетан припремни циклус кроз који су прошли. Цак и ако неки не буду ишли на Светско првенство, до краја године нас оцекује неколико важних такмицења. Прва лига Србије стартује у октобру, мец шампиона за Златну рукавицу је крајем новембра, а негде измеду нас оцекује и Балканско првенство у Турској, тако да це се све ове припреме вишеструко исплатити“, закључио је Пиперски.

Женска сениорска репрезентација Србије данас у Шпанији почиње такмичење на Европском првенству у Мадриду, које је на програму од 22. августа до 1. септембра.

Србију у Мадриду представља пет девојака: у папир категорији (48 кг) боксоваце Сандра Маран (БК Вршац), у мува категорији (51 кг) Нина Радовановић (БК Нина Боx Теам – Београд), бантаму (54 кг) Јелена Зекић (ЖБК Шајкаши – Жабаљ), полувелтер категорији (64 кг) Александра Рапајић (БК Петровград – Зрењанин) и у средњој категорји (75 кг) Милена Матовић (ЖБК Шајкаши – Жабаљ), предводене тренерима Стеваном Чизмићем, Марком Тубићем и Дарком Радовановићем.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести