Борковић и Марковић победници 52. Србија релија

ВРЊАЧКА БАЊА: Српски аутомобилиста Душан Борковић и његов сувозач Игор Марковић победници су домаћег аутомобилског такмичења, 52. Србија релија, чиме се титула после 27 година поново вратила у руке домаћег такмичара.
Dušan Borković Foto: Dušan Borković
Фото: Dušan Borković

Борковић је у својој Шкоди фабији Р5 ЕВО био најбољи на свих 14 брзинаца који су вожени на шест локација током два дана такмичења.

У јакој конкуренцији чак 59 посада из Србије, Бугарске, Мађарске, Турске, Шведске, Хрватске и Јапана, Борковић и Марковић су суверено владали свим брзинским испитима и такмичење завршили са скоро пет минута предности у односу на другопласирану посаду.

После сјајне вожње првог дана, истим темпом су наставили и другог дана када су били најбољи на стазама Гоч, Ботурић и Станишинци.

Српски аутмобилиста Душан Борковић био је пресрећан због овог тријумфа. "После 10 година сам се вратио својој омиљеној дисциплини. Имао сам малу бојазан на почетку такмичења, с обзиром да сам се тек упознавао са аутомобилом. Нисам знао колико ћу се брзо адаптирати, међутим већ од првог километра сам осетио да јако добро владам аутом И да могу да диктирам ритам релија. Неизмерно сам захвалан фановима и мојим дугогодишњим спонзорима који су ми пружили велику подршку као и свом НИС Петрол Рацинг тиму, Шкоди Србија и граду Врњачка Бања”, рекао је Борковић.

Последњи победник из Србије на најважнијем домаћем такмичењу, које је тада носило званичан назив ЈУ рели био је Вићентије Савић, сада већ далеке 1992. године, а захваљујући Борковићу титула се после пуних 27 година поново враћа у руке домаћег такмичара.

“Посебно сам поносан на чињеницу да сам вратио титулу кући. Ово је била моја огромна жеља од самог почетка, али нисам био сигуран да ћу у томе И успети - утолико је моја срећа данас већа”, додао је Борковић.

Србија рели организовали су Ауто-мото савез Србије (АМШ), Спортски ауто и картинг савез Србије (САКШ) и Град Врњачка Бања, уз подршку Министарства омладине и спорта (МОС) и АМС Осигурања а.д.о.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести