Боровчанин: Историјски догађај за Србију и српски бокс

БУДИМПЕШТА: Председник Боксерског савеза Србије (БС С) Ненад Боровчанин изјавио еј да је добијање организације Светског првенства 2021. године историјски догађај за Србију и српски бокс.
Budimpesta IO AIBA
Фото: БСС

"Биће то велика промоција српског бокса, целокупног спорта наредне године, али и огромна промоција наше државе, што је уједно и сама потврда да је наша земља заиста цењена у целом свету. И захваљујући подршци председника Александра Вучића нашој кандидатури и раду људи из Боксерског савеза, није било великих проблема да нам Извршни одбор АИБА једногласно додели организацију овако великог такмичења. Велику захвалност морам дати и Умару Кремлеву, генералном секретару Боксерске федерације Русије, који нам је био ветар у леђа", рекао је Боровчанин.

Он је рекао да се нада како ће домаћи терен бити велики подстрек српским боксерима да се пласирају у неколико финала Светског првенства.

"Подсећам да је некадашња Југославија на Светском првенству у Београду, 1978. имала чак седам медаља. И то ће бити и мотив додатни за наше представнике.

Југославија је те далеке 1978. била велесила у олимпијском боксу. Надамо се да ће успех бити бар делимично испуњен, јер у данашње време, када после распада СССР, готово свака бивша Република ове некадашње земље има врхунске боксере, пут до медаље је бар дупло тежи", поручио је Боровчанин.

Шампион света одржаће се у Београдској арени, а очекује се долазак једне од великих легенди - Ивандера Холифилда или Рој Џонса јуниора.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести