Џудо камп у Тотовом Селу 

Џудо камп одржава се у Тотовом Селу, код Кањиже, први пут у организацији Спортског удружења академија “Њерш Иштван”, које од недавно под својим окриљем има и џудо секцију.
 Učesnici Džudo kampa u Totovom Selu  foto: M. Mitrović
Фото: Учесници Џудо кампа у Тотовом Селу фото: М. Митровић

Камп је почео са радом у четвртак и трајаће недељу дана, до 8. августа. Прошлог лета џудо камп у Тотово Селу је организовао клуб Партизан КОТ (Кањижа-Ором-Трешњевац), а пошто ова борилачка вештина све више привлачи младе из Тотовог Села и околине, места за секцију нашло се у оквиру Спортског удружења “Њерш Иштван”.

Председник овог удружења, жупник Јене Уташи имао је разумевање за потребе младих, а пошто је изградња спортске хале при школи у Тотовом Селу на списку пројеката који се финансирају средствима обезбеђеним од стране мађарске владе, поред фудбала биће услова за бављење и џудо спортом.

Руководилац yудо секције Атила Пержелт каже да је приоритет да се окупи што више деце под вођством тренера Тибора Давида и његовог помоћника Криштофа Асталоша. У том циљу је и организација летњег кампа, у коме ће за недељу дана вежбати 40 до 45 учесника из Тотовог Села и околине, којима су се прикључили yудисти из Суботице, Српског Крстура, Кањиже, Чантавира, Витена (Немачка) и Сегедина. У раду с младима, за време кампа, поред тренера Давида, учествују још тренери Славко Башић из Суботице и Рајко Тодоровић из Српског Крстура, а придружиће се и други истакнути војвођански мајстори yудо спорта.

М. Митровић

Фото: Учесници Џудо кампа у Тотовом Селу фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести