Батез посетио полазнике 15. Међународног џудо тренинг кампа 

Кикинда/Нови Сад:  Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас у Кикинди полазнике Међународног тренинг кампа у џудоу, који већ деценију и по окупља велики број такмичара, тренера и стручњака у овом спорту.
Vladimir Batez posetio polaznike 15. Međunarodnog džudo trening kampa  Foto. Pokrajinska vlada
Фото: Владимир Батез посетио полазнике 15. Међународног џудо тренинг кампа Фото. Покрајинска влада 

Камп, у организацији Џудо клуба “Партизан“, ове године је окупио преко 300 учесника из рекордних 11 земаља, а џудисти су снаге одмерили у хали Спортског центра “Језеро”.Батез је нагласио да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину и ове године подржао тренинг камп, као и дводневни Меморијални џудо турнир "Драган Цигановић –Цига“, који је окупио 600 такмичара. 

"У протеклих неколико дана око 900 џудиста је боравило у Кикинди. То је импозантна бројка и сјајна промоција џудо спорта и домаћина  ових манифестација. Такав тип манифестација је од посебног значаја за развој џудо спорта у АП Војводини" , рекао је Батез. 

Градоначелник Кикинде Павле Марков је истакао значај оваквих спортских окупљања, препознатих у међународним оквирима, како за младе људе из Србије и региона, тако и за промоцију  Кикинде,  уз чију подршку су организовани турнир и камп. 

Фото: Владимир Батез посетио полазнике 15. Међународног џудо тренинг кампа Фото. Покрајинска влада

Светислав Вукмирица, председник Џудо клуба "Партизан" је изјавио да су ове године турнир и камп по броју земаља учесница премашили очекивања и изразио уверење да ће следеће године учешће узети и такмичари и из Словачке и Украјине. 

Од учесника се  могло чути да су организација и услови рада у кампу изузетни, те да наши џудисти имају сјајну прилику да  на татамију одмере снагу са спортским супарницима из земље и региона.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести