ЕП у пара стоном тенису: Женски тим Србије првак Европе, мушкарци сребрни

ХЕЛСИНБОРГ:  Женски тим Србије у пара стоном тенису освојио је златну медаљу на Европском првенству у Хелсинборгу, у Шведској.
Borislava Peric Rankovic/G. Malenovic
Фото: Борислава Перић Ранковић, фото: Дневник (Г. Маленовић) 

Екипа у саставу Борислава Перић-Ранковић, Нада Матић и Сања Мијатовић остварила је све четири победе, над Немачком (2:0), Русијом (2:1), Великом Британијом (2:0) и Шведском (2:1) у класи 4 и 5.

Друго место заузела је Шведска, а треће Велика Британија. Претходно су Србији медаље донели још Митар Паликућа (сребро), Нада Матић (сребро), Ана Првуловић (сребро) и Борислава Перић-Ранковић (злато).

Мушка репрезентација Србије у пара стоном тенису освојила је сребрну медаљу на Европском првенству у Хелсинборгу, у Шведској.

Тим у саставу Борис Стојиљковић, Горан Перлић и Владан Петковић изгубио је у финалу од Француске са 2:0, у класи 1 и 2.

До финала је дошао победама у групи над Мађарском (2:0) и Чешком (2:0), уз још један пораз од Француске (2:0), а у полуфиналу над Пољском од (2:0).

Србија је такмичење у Хелсинборгу завршила са чак шест медаља, златне су освојили женска екипа и Борислава Перић Ранковић, а сребро Митар Паликућа, Нада Матић и Ана Првуловић.

Удовичић честитао злато и сребро 

Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић честитао је првакињама Европе - парастонотенисеркама Србије у класи Т4-5 Борислави Перић-Ранковић, Нади Матић и Сањи Мијатовић освајање златне медаље у екипној конкуренцији, у Хелсингборгу, у Шведској.

"Иако сте својом упорношћу и одважношћу одавно помериле све границе, не престајете да идете напред ка новим успесима! Борислава, Надо и Сања, свака вам част! Честитам вам ново злато и нову европску титулу, као и вашем стручном штабу и Параолимпијском комитету Србије!“, навео је министар Удовичић у честитки.

Удовичић је честитао Горану Перлићу, Борису Стојиљковићу и Владану Петковићу, освајање сребрне медаље у екипној конкуренцији.

"То што ви чините за Србију на међународним такмичењима је сваки пут вредно дивљења! Ваш тимски дух, упорност и посвећеност су пример и мотив за све! Браво, Горане, Борисе и Владане! Све честитке вама, вашем стручном штабу и Параолимпијском комитету Србије!“, навео је министар Удовичић у честитки.

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести