Хиљаде Кинеза трче на виртуелном "БГД маратону" 26. aприла

БЕОГРАД: Више хиљада кинеских тркача одлучили су да истрче Београдски маратон, у првобитном термину 26. априла, као виртуелну трку "33. Belgrade marathon Virtual Run, China-Serbia Friendship long live".
beogradski maraton
Фото: Tanjug/Beogradski maraton

Како је саопштено из БГД маратона, бројни тркачки клубови из Кине, који су планирали да дођу у Београд, али их је спречила пандемија корона вируса, трчаће широм земље као знак подршке Београдском маратону, Београду и Србији и знак солидарности са свим грађанина Србије у овој, за обе земље, изузетно тешкој ситуацији.

"Пријављивање за виртуално учешће на 33. Београдском маратону почело је данас на специјално припремљеној тркачкој електронској платформи и већ у првих сат времена пријављено је преко 1.500 будућих учесника. С обзиром да је у Кини још увек на снази забрана масовног окупљања, као и масовног заједничког трчања - овогодишњи 33. Београдски маратон биће трчан тако што ће сваки пријављени учесник, са територије целе НР Кине, самостално трчати своју трку, која може бити и краћа од маратона".

Дистанца ће бити праћена и евидентирана, а сваки учесник ће, као подсећање на учествовање у овом јединственом догађају, добити и посебно дизајнирану двојезичну електронску диплому.

"Такође је креирана и уникатна серија медаља са исписом „China-Serbia Friendship Long Live" са заставама НР Кине и Републике Србије на траци за медаљу.

Посебан знак подршке је и одлука да сваки кинески учесник виртуалног 33. Београдског маратона, приликом пријављивања за овај догађај уплати и симболичну стартнину за учешће, а тај износ биће прослеђен као хуманитарна подршка Републици Србији у борби против KОВИД 19".

Београдски маратон померен је за 18. октобар.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести