Хокејаши Војводине већ се спремају за нову сезону

Хокејаши Војводине завршили су сезону 2019/20. у домаћем шампионату на другом месту, док су у Интернационалној лиги испали у првом колу доигравања; након пораза од загребачке Младости (2:0).
hokej 1
Фото: HK Vojvodina

На недавно одржаном састанку Управног одбора разговарало се о постигнутим резултатима хокејаша Војводине по селекцијама и плановима за сезону која долази.

- Углавном смо задовољни постигнутим. Када причамо о сениорима, већи део планова с почетка сезоне је остварен, али наравно да увек може и има места за боље – рекао је генерални секретар клуба Стефан Гнип.

Млађе селекције такмичиле су се у домаћем и регионалном шампионату, док су дечаци до осам и 10 година играли Лигу будућих шампиона.

- Играчи до осам и десет година имали су још једну добру сезону, задовољни смо њиховим учинком. У њих треба улагати и с њима највише радити, јер они су будућност не само новосадског,већ и српског хокеја. Најмлађи оклопници почели су с тренинзима чим смо добили зелено светло од Министарства и Савеза.

Што се тиче сениорске селекције, хокејаши Војводине почели су с тренинзима.

- Наредну сезону планирамо да базирамо на домаћим играчима. Већином ће то бити момци, који су играли прошле године, али смо у преговорима с нашим хокејашима, који су играли у иностранству. Екипу ће с клупе водити тренер Горан Ристић – закључио је генерални секретар клуба.

Прекид сезоне услед пандемије најнеповољније је утицао на ветеране Војводине, који су после седам одиграних утакмица били на првом месту, али како је сезона регистрована као неодиграна, остали су без титуле.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести