У Хокејашком клубу Војводина задовољни наступима

Хокејаши Војводине иза себе имају успешну сезону у поређењу са претходним годинама.
Савез хокеја на леду Србије/ Немања Вучуревић
Фото: Савез хокеја на леду Србије/ Немања Вучуревић

Након петогодишње паузе, Војводина је члан Интернационалне лиге и сезону је завршила као пета на табели, а у домаћем првенству је била други, иза Црвене звезде.

- У Интернационалној лиги како је такмичење одмицало играли смо све боље и боље, уз бројне кадровске проблеме, који на с нису мимоишли током целе сезоне. Завршили смо на петом месту са истим бројем бодова као екипа Младости, која је у доигравању искористила предноаст домаћег терена.Ако се узме у обзир чињеница да је клуб био угашен чак пет година онда је овај резултат у Интернационалној лиги велики успех – сматра помоћни тренер Горан Ристић.

Ристић  сматра да актуелни тим вреди и може више од оствареног.

- Показали смо да можемо да парирамо Словенцима, који су у овом спорту најбољи на Балкану. Довели смо Марка Пукету, браћу Милоша и Николу Пушца, вратио се Урош Бјелогрлић, па ако за наредну сезону, уз постојећи играчки кадар,  доведемо још којег странца, без којих нема квалитетних резултата, верујемо да ћемо бити међу четири најбоља тима у Интернационалној лиги - рекао је Ристић.

Капитен Немања Вучуревић је задовољан протеклом сезоном и напредком већине играча.

- Имали смо осцилације у форми, нисмо били константни. Било је и пропуста, али на то гледамо позитивни, јер знамо шта треба да урадимо да би следећа сезона била успешнија. Циљ нам је висок и оптимистичан, а то је да уђемо у финале Интернационалне лиге и да нападнемо домаћу титулу – рекао је Вучуревић.

У домаћем првенству Војводина је играла финале са Црвеном звездом. У првој утакмици београдски црвено-бели су славили 3:0, док друга утакмица није одиграна због коронавируса, па је титула припала Београђанима.

- Прву утакмицу смо изгубили, нисмо били концентрисани у пресудним моментима. Реванш у Београду није одигран јер се сазнало да је играч другог тима Јесенице, против којих је Звезда пре тога играла, заражен. Странци из наше екипе нису желели да играју, што је разумљиво и одговорно. Но, када  прође ова зараза окренућемо се  следећим изазовима и  ако буде како планирамо Војводина би могла да се бори за националну титулу – најавио је Вучуревић.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести