Изабрани најбољи спортисти Петроварадина

Петроварадинци су одувек ценили успехе спортиста из свог, али и околних места.
idelano 1
Фото: Dnevnik.rs

Први избор за најбоље био је пре скоро четири деценије, када је ово место било општина. Неколико година избор се није одржавао, али су спортски ентузијасти покренули ову акцију пре десетак година.

Одржан је традиционални избор најбољих спортиста и клубова Петроварадина  у 2019. години. И овога пута најуспешнији клуб је Додерспорт, чији каратисти већ годинама проносе славу Петроварадина и освајају одличја на међународним такмичењима, а сада имају и петоро чланова најбољих селекција Србије.Приредби су присуствовали и помоћници директора Покрајинског завода за спорт и медицину спорта Данијела Шпирић и Слободан Алавања.

За најбољу спортисткињу изабрана је каратисткиња Славица Црновчић, која је освојила бронзу на Медитеранском првенству у Турској и два сребра на Балканском првенству. У мушкој конкуренцији најбољи је фудбалер Петроварадина Никола Поповић. Најбољи женски тим је Рукометни клуб Петроварадин, а мушки Шах клуб Краљица ПТТ Србије. Најбоља јуниорка је каратисткиња Дуња Нинчић, а јуниор шахиста Лав Пајчин.

Фото: Dnevnik.rs

У конкуренцији нада пехаре су добили рукометашица Ана Поповић и каратиста Андреј Влаисављевић. Најуспешнији млади спортиста је шахиста Лука Гилица, а спортисткиња Јана Мркајић, чланица карате секције Свети Димитрије из Срмске Каменице. Најуспешнији клуб је, пети пута, КК Додерспорт. Јуниорке овог колектива Дуња Нинчић, Тијана Черевицки, Милица Боровић и Марија Лазић су друге у Србији, у екипним борбама. Буковчани Жељана Амиyић и Влада Раковић награђени су посебним признањима. Жељана, која нема још 15 година, освојила је злато у боксу на Купу нација и чланица је БК Војводина Микромаркет. Влада је апсолутни првак Србије у гимнастици, члан је наајбоље селекције, а вежба у Соколском друштву Војводина.

Текст и фото: М. Павловић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести