Јевтић: "Намерно ме ударио, остала сам без Олимпијских игара"

Српска атлетичарка Оливера Јевтић вратила се у родно Ужице после великог пеха на маратону у Софији када је један манијак насрнуо на њу и оборио је током трке на 10 километара.
olivera jevtic
Фото: ass.org.rs

У изјави за Вечерње новости наша атлетичарка преноси стање шока у којем се налази после несхватљивог догађаја.

- Већ у понедељак ујутро обавила сам у Ужицу бројне лекарске прегледе, урађени су снимци главе и кука. Упркос боловима, показало се да ништа није поломљено и то је добра вест. Речено ми је да мирујем још 24 часа и да су прогнозе добре.

На жалост, за мене као професионалног спортисту, ту је и она лоша вест - да морам да одустанем од новембарског наступа у маратону, јер повреде иако не толико тешке, нису нешто са чиме се трче та 42 километра - објашњава Оливера у разговору за Новости.

Посебно јој је криво због једне чињенице.

- То је била шанса да изборим пласман за наредне Олимпијске игре. У овом тренутку није познато да ли ће бити још прилика за то, јер имамо најаве да их идуће године неће бити - тужна је 43-годишња атлетичарка.

- Телефон ми се усијао. Објашњавам свима да сам прошлог месеца имала парцијалну руптуру листа, да сам се таман опоравила за нове добре резултате. Али шта је ту је. Добила сам и снимке напада, гледам их и видим да је овај човек циљано на мене насрнуо. Сакрио је и број на дресу, а мотив су вероватно или психичка нестабилност овог човека или висок наградни фонд - додаје Оливера Јевтић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести