Јована Прековић сребрна на Карате 1 Премијер лиги у Шангају

Актуелна првакиња света у категорији до 61 килограм Јована Прековић и каратисткиња Карате клуба „Књаз“ из Аранђеловца освојила је сребрну медаљу на Карате 1 Премијер лиги у Шангају.
jovana prekovic
Фото: Youtube Printscreen

Јована  је у финалној борби изгубила од репрезентативке Кине Јин Џиаоyан која се тренутно налази на првом месту Олимпијске квалификационе ранг-листе. Тако се кинескиња реванширала Јовани за пораз у финалу првенства света 2018. године у Шпанији када је Јована била боља.

„Оно што је најважније јесте да је Јована овим наступом у Шангају обезбедила добар број бодова за напредовање на ранг листи која води на Олимпијске игре у Токију што је и циљ нашег тима. Показало се и на овом такмичењу да њих две ипак раде најбољи карате и да ће ово ривалство између Јоване и Јин трајати још дуго.“ рекла је Роксанда Атанасов тренер Јоване Прековић.

Јована Прековић је након финалне борбе изјавила:

„Мислим да сам данас могла више...али то је спорт идемо даље већ за десетак дана идемо у Монтреал на Серију А по нове бодове и одмах након тога учествоваћу на Европским Олимпијским играма у Минску. Програм такмичења је веома напоран и згуснут и зато је сада само важно да се добро одморим и припремим за нове наступе“.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести