Шангај: Каратисткиња Јована Прековић у финалу Премијер лиге

ШАНГАЈ: Јована Прековић каратисткиња Карате клуба „Књаз“ из Аранђеловца је победом над репрезентативком Јапана Сомеја Мајуми обезбедила сутрашње финале на Карате 1 Премијер лиги која се овог викенда одржава у Шангају.
jovana prekovic
Фото: wkf.net

Јована  је на путу до финала победила репрезентативку Ирана Алесаади Схима, затим такмичарку Мексиканка Кабаљеро Хунаши, а у четврфиналу је победила репрезентативку Јапана Моригучи Ајами.

У полуфиналној борби Јована Прековић је победила још једну репрезентативку Јапана Сомеyа Маyуми, тако да ће се сутра у финалном мечу поновити финале са првенства света 2018 године па ће се Јована Прековић састати са репрезентативком Кине Јин Џиаоyан.

Како се ради о  једном од квалификационих турнира за Олимпијске игре у Токију 2020. године, где ће се карате по први пут наћи на програму игара, Јована је овим резултатом освојила значајан број бодова и потврдила своју одличну позицију на квалификационој Олимпијској листи.

Презадовољна сам данашњим наступом јер ми је ово прво такмичење после прошлогодишњег освајања титуле првака Света на којем сам била потпуно спремна. Наиме након стварно великог резултата који сам направила у 2018. години мој тренер и ја смо одлучиле да се полако и пажљиво припремамо за све оне изазове који нам ове године предстоје јер напомињем дуг је пут квалификација за Олимпијске игре у Токију 2020,  након наступа изјавила је Јована Прековић.

Јована је само потврдила врхунску класу и врхунску форму у којој се налази. Иза нас је било неколико веома тешких месеци и припрема са Националним тимом Србије, одлазака прво у Италију, а онда и у Казахстан на припреме одакле смо и дошле у Шангај.Јована је победила чак две репрезентативке Јапана, што је урадила и пре неколико недеља у Истамбулу и стварно могу рећи да сам задовољна. Нама остаје да се добро спремимо за сутрашње финале и нашу стару познаницу са којом смо радиле финале првенства Света прошле године, истакла је њен тренер, Роксанда Атанасов.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести