Куп Европe стонотенисерке: Новосађанке стекле значајну предност

Стонотенисерке Новог Сада оствариле су значајну победу на европској сцени.
T
Фото: А. Слама/ Успешан европски деби Радмиле Томињак (десно)

Четвороструке шампионке Србије славиле су у првом мечу осмине финала Купа Европе над једним од најбољих шпанских тимова, Техниген Линарес са 3:1 и тако стекле предност пред реванш меч, који је на програму 8. новембра у Шпанији. Наша екипа је наступила без првог рекета, Рускиње Зоје Новикове.

- Показали смо да имамо и квалитет и да можемо да будемо успешни на евросцени. Нови Сад је једини тим у Европи који у постави нема странкињу будући да је Новикова изостала због повреде, а да већина екипа имају и по две иностране играчице, као што је случај са Линаресом. При томе смо и најмлађи тим у Купу Европе са просеком од свега 18 година - истакао је тренер Слободан Стојанов.


Лепа слика из Србије

Први пут од 1981. године, од Светског првенства у стоном тенису одигран је екипни стонотениски сусрет у великој дворани Спенса. Мечу је присуствовало око 700 гледалаца, што је својеврсни рекорд у клупским стонотениским надметањима у Купу Европе. Половина гледалаца била су деца, чланови омладинских школа из свих крајева Србије.

Резултати по партијама

Лупулеску - Кузинска        1:3

Јокић - Истрате 3:2

Томињак - Пења        3:2

Лупулеску - Истрате 3:0


Он се осврнуо на појединачна издања својих изабраница.

- Гурнули смо у ватру 16-годишњу Радмилу Томињак, која је остварила важну победу. Тијана Јокић и Изабела Лупулеску, које имају 19 година, успеле су да савладају фантастичну Румунку Истрате, која више од 10 година наступа по Европи. Сада се види колико је добра одлука то што смо младе играчице, још док су биле у јуниорској конкуренцији, прикључили сениорском националном тиму. Оне су кроз светско и европско првенство стекле драгоцено искуство. То је визија око које морамо сви у стонотениској Србији да се сложимо, а онда за неколико година да се надамо освајању појединачне или екипне медаље на великим такмичењима - додао је Стојанов, иначе и селектор женског сениорског тима Србије.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести