Мајсторица између Обилић Алеве и Новог Сада данас одлучује о титули стонотенисерки

Финале плеј-офа Суперлиге стонотенисерки за титулку првака Србије добило је на неизвесности, пошто су након победе Обилић Алеве из Новог Кнежевца над ривалкама Новог Сада у првом мечу 4:1, у реваншу Новосађанке тријумвовале 4:0.
Ema%20Recko%20i%20Aneta%20Maksuti%20Foto%20ZFehimovic
Фото: Детаљ из меча између Еме Речко и Анете Максути, фото: З. Фехимовић

Одлука ће пасти вечерас, у мајсторици, која се игра од 18 сати у клупској сали СТК Обилић Алеве у Новом Кнежевцу.

Вођство Обилић Алеве није очекивало тако убедљив пораз у реваншу у Новом Саду, али у редовима актуелних шампионки које настоје да одбране титулу, сви су једнодушни да је победа Новосађанки заслужена.

„Шта рећи, него да је победа Новог Сада сасвим заслужена, мада се могло десити да и не буде толико убедљива. Сигурно је да ће се у мајсторици водити жестока борба, а ми прижељкујемо освајање друге узастопне титуле“, каже председник Обилић Алеве Драгослав Вигњевић.

Искусна првотимка Ема Речко, против неугодне противнице Анете Максути, репрезентативке и првакиње државе појединачно и дублу за ову годину, поражена је 3:2, мада је у петом сету водила 10:6, изгубила је на разлику 13:11. – Једноставно, овог пута срећа није била на нашој страни. За све остало немам коментар, видећемо се у мајсторици – кратко је поручила Ема Речко.

Тренер екипе Новог Сада Слободан Стојанов био је задовољан победом и истакао да очекује неизвесну мајсторицу која ће и одлучити о шампиону државе.

„Добро је да смо вратили меч у егал, они су били апсолутни фаворити после две победе у лигашком делу и победе у првом финалном мечу. Ја сам рекао да је Кнежевац тешко освојива тврђава и они су шампионска екипа. Међутим, поседујемо квалитет, веровали смо у себе,  и доказали да смо можда бољи у овом тренутку. Наравно, игра се још један меч. Ова убедљива победа је мало и плод ризичне поставе мог колеге Николаеа који је врло искусан и добар тренер. Мајсторица ће бити много тврђа и очекујем много неизвеснији меч. Мислим да ће окршај одлучити дубл“, каже Стојанов.

Без обзира на велико интересовање за мајсторицу, вођство Обилић Алеве је било одлучно па ће се и овај важан меч у Новом Кнежевцу игра у клупској сали. Председник Обилић Алеве Драгослав Вигњевић прецизирао је за наш лист да поред актера мајстприце, у сали има места за 80 гледалаца, од којих је 65 расподељено симпатизерима домаћег клуба, а 15 места је намењено за госте из Новог Сада.

„У салу ће моћи да уђу само они који имају пропуснице“, категоричан је Вигњевић.

М. Митровић -  Н. Костић

Нови СадОбилић Алева 4:0

НОВИ САД: Стонотениска сала Спенса, глдалаца око олко 50. Судије: Драгица Живановић и Радмило Такач.

РЕЗУЛТАТИ: Шурјан – Лупулеску 3:2 (9:11, 13:11, 12:10, 6:11, 11:7), Тружински – Вигњевић  3:1 (11:3, 11:5, 10:12, 11:9), Максути – Речко 3:2 (11:9, 14:12, 7:11, 8:11, 13:11), Шурјан – Радоњић 3:0 (11:6, 11: 5, 11:5).

Стонотениерке Новог Сада победиле су екипу Обилић Алеве из Новог Кнежевца са 4:0 у другом мечу финала плеј- офа Супер лиге Србије  и тако изједначиле на 1:1 у серији.

Кључан тренутак меча био је окршај између Анете Максути и Еме Речко. Након што је Максути прва два сета тесно добила 11:9 и 14:12, Речко је почела да игра све боље и добила два сета заредом препустивши првотивници седам, односно осам поена. Пети сет био је права посластица за бучну публику која је здушно бодрила своје тимове.  Више живаца је на крају имала Максути које је на разлику са 13:11 добила пети сет и тако донела, показаће се, недостижних 3:0 за своју екипу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести