Маљковић: Новак и ја зближавамо Србе и Хрвате

БЕОГРАД: Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић изјавио је да заједно са Новаком Ђоковићем ради на зближавању Срба и Хрвата.
bozidar maljkovic tanjug
Фото: Танјуг/видео/Божидар Маљковић

"Пре једно месец и по дана, Новак је био у мојој канцеларији и ја сам му рекао да смо он и ја у истој мисији, на што ми је он рекао "Мислите ово, ми и Хрвати". Да, на то сам мислио. Радимо на зближавању два народа, али уништише нас на друштвеним мрежама. На то ми је рекао да га не занима шта други мисле о томе и да је његово да каже што има у глави и шта мисли да је добро за све нас", рекао је Маљковић за Вечерњи лист.

Маљковић је веома важан део каријере провео у Сплиту и водио Југопластику до две титуле првака Европе, док Ђоковић потенцира пријатељски и комшијски однос, између осталог и подршком Хрватима током Мундијала у Русији.

 

Мунгос
27.04.2020 • 08:28
Шта да кажем. Свако има пријатеље негде, и то је нормално, као што је и нормално да има и непријатеље. Обичан народ није непријатељ, него су то екстремисти и злочинци. Њих има и на једној и другој страни. Е, са њима се не треба дружити и њих треба динстацирати од народа. Ја сам Србин, националиста, патриота али нисам шовиниста и нисам убијао ни цивиле, ни децу, ни старце, па чак ни војнике. Сви смо ми имали војну обавезу да бранимо свој народ и то поштујем. Ипак што се мене лично тиче, далеко им "лијепа њихова домовина". Мени је само жао што су се Срби продали за паре и продали скоро целу нашу прехрамбену индустрију Хрватима.
Милан Јокић
27.04.2020 • 10:36
Маните се ћорава посла...
EUR/RSD 117.5872
Најновије вести