Наставак одличне сарадње Покрајине и Спортског савеза Србије

НОВИ САД: Симболичним повлачењем потеза на шаховској табли почео је данас сусрет новог покрајинског секретара за спорт и омладину Данета Басте и актуелног олимпијског шампиона у рвању и председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека.
срб
Фото: Покрајинска влада

Разговарали су о предстојећој сарадњи на унапређивању спорта у  покрајини.

Саговорници су истакли да је пандемија вируса корона утицала на спорт у целом свету, па и у Србији, тее помоћ спорту и спортистима, како су нагласили, више него неопходна у овим условима,јер се ради о проблему са којим се до сада нисмо суочавали у спорту.

Секретар Баста је истакао значај заједничког деловања, као и то да Покрајински секретаријат за спорт и омладину представља доброг партнера и подршку у организацији свих манифестација које промовишу спорт и здрав живот, те да ће учествовати у пројектима које покреће Спортски савез Србије.

„Веома нам је значајан школски спорт. Спорт не сме да стане и један од приоритета Секретаријата јесте стварање услова за даљу популаризацију спорта у школама и међу омладином. Здравље наше деце нема цену, а управо личности и спортисти попут Штефанека представљају најбољи узор младима у Србији зашто се треба бавити спортом и бити физички активан“, истакао је покрајински секретар. Он је додао да је и водеће место које Штефанек заузима у Савезу одличан избор, јер успешан спортиста какав је овај олимпијски и светски првак може да створи нове шампионе и избори се за њихове боље услове.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек захвалио је покрајинском секретару за спорт Данету Басти на пријему изразивши наду да ће добра сарадња бити настављена како би се спорт у Новом Саду и Војводини подигао на још виши ниво.

„Спортски савез Србије ће наставити да обилази територијалне спортске савезе. У наредном периоду намеравамо да организујемо низ спортских активности. Циљ нам је да заједнички радимо на развоју спорта, спортских активности и здравије омладине. Управо зато и обилазимо све општине и градове, јер је добра комуникација веома значајна за популаризацију спорта међу младима“, истакао је председник ССС Давор Штефанек.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести