Нови Сад биће центар европског бриџа

НОВИ САД: Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је потпредседника Европске бриџ лиге Јожефа Харшањија и председника Комисије за мале федерације Петера Белчака, поводом Европског првенства малих федерација у бриџу, које ће се у октобру одржати у Новом Саду.
b
Фото: foto:Vlada Vojvodine

Европска бриџ лига (ЕБЛ) доделила је организацију свог престижног такмичења Србији, а Бриџ савез Србије домаћинство Новом Саду  и техничку организацију Бриџ савезу Војводине.

Нови Сад је традиционални домаћин турнира градова и отвореног првенства Војводине, које је такође међународног карактера а сва три такмичења су спојена, па ће град, од 20. до 27. октобра, бити центар европског бриџа и окупити екипе из двадесетак земаља.

Владимир Батез је истакао да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину, заједно са Градом Новим Садом, подржао овај спортски догађај, као и велики број међународних такмичења из других грана спорта у протекле три године, што  се показало као најбољи могући модел.

„Европског првенства малих федерација у бриџу је веома значајно за нас. Наша земља спада у групу земаља где бриџ, који је, уз шах, у свету један од  најраспрострањенијих и најпрепознатљивијих мисаоних спортова -  још увек нема довољан број играча и клубова. Сигуран сам да ћемо после овог такмичења имати повећано интересовање за ову грану спорта, која бележи развој на свим континентима, нарочито међу младима. То је уједно и прилика да промовишемо нашу земљу и Нови Сад, који је ове године Омладинска престоница Европе“, изјавио је Батез. 

Додао је да је  сигуран  да ће представници Европске бриџ лиге и сви гости имати велико задовољство да учествују на једном лепом такмичењу,  да обиђу Нови Сад и понесу најбоље утиске.

Потпредседника Европске бриџ лиге Јожеф Харшањи изразио је задовољство што  у Новом Саду са Бриџ савезом Србије организује  Европско првенство малих федерација у овом спорту и захвалио се на подршци.  Према његовим речима, Србија је земља у којој је спорт  веома важан део културе.

Према речима председника Комисије за мале федерације Петера Белчака, предстојећи спортски догађај је сјајна прилика да се промовише  и развије бриџ у локалној заједници и, такође, да се  на тај начин прошире туристичке прилике овог региона.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести