Одржан Организациони одбор СП у боксу 2021:  Србија највећи амбасадор спорта и фер плеја

Од 26. октобра до 6. новембра 2021. Србија ће бити домаћим највећег спортског такмичења у 2021. након Олипијских игара, а реч је о Светском првенству у боксу.
vucic
Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Тим поводом је у Палати Србије одржан Организациони одбор којим је председавао председник Србије Александар Вучић. Он се састао са министром спорта Руске Федерације Олегом Матицином, председником Светске боксерске федерације Умаром Кремлевим и члановима делегације Светске боксерке федерације, са којима је размотрио најважнија питања у вези са организацијом Светског првенства у боксу које ће се одржати у Београду ове године.

Председник Вучић је захвалио члановима Организационог одбора на великом труду који су уложили, не само у припреме за само првенство, већ и за јачање визуре бокса и популаризацију овог спорта у региону, будући да је бокс у Србији и земљама у окружењу дуго био неправедно запостављен. Председник је нагласио да је зато уложен велики труд и много ентузијазма у погледу организације Светског првенства. Боксерски савез Србије представљали су председник Ненад Боровчанин и директорка предузећа СП у боксу 2021. Антонина Богићевић. - Ово ће бити догађај од изузетног значаја за нашу земљу. Биће то велики повратак боксерске вештине на Балкан и у Источну Европу - рекао је председник и нагласио да су велики ресурси усмерени ка томе да Светско првенство у боксу буде спектакуларан догађај који ће померити границе не само у организацији, већ и у броју гледалаца и укупном квалитету и нивоу, како по профилу такмичара, тако и по условима који ће спортистима бити обезбеђени.

Фото: БСС

Вучић је посебно истакао чињеницу да одржавање овако великог међународног такмичења има изузетан значај и за подизање свести међу младим људима који желе да се баве боксом и који ће имати прилику да виде нека од најпознатијих светских имена овог спорта. У том контексту, истакао је председник, Светско првенство у боксу ће на најбољи начин промовисати спортски начин живота и фер-плеја међу младим генерацијама.

Фото: БСС

Министар спорта Руске Федерације, Олег Матицин, захвалио је председнику Вучићу на личном ангажовању у овом догађају и додао да је Србија земља која је позната по врхунским спортистима, као и по изузетној организацији врхунских спортских догађаја. Министар Матицин је посебно нагласио да је председник Руске Федерације Владимир Путин лично поручио председнику Вучићу да ће његова земља пружити сву неопходну помоћ Србији у организацији Светског првенства.

- Спорт је ван политике, али у овом случају, спорт је важан инструмент политике мира и међусобног повезивања- поручио је министар спорта РФ Олег Матицин.

Фото: БСС

Чланови Организационог одбора (међу њима су министри Александар Вулин, Вања Удовичић, Томислав Момировић, Златибор Лончар, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић и други) разговарали су и о инфраструктурним, техничким и другим питањима од значаја за организацију Светског првенства.

Састанку у Палати Србије присуствовали су и промотери Светског првенства глумац Милош Биковић и један од најбољих боксера у историји овог спорта Рој Џонс Џуниор. 

Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

- Смотра најбољих боксера планете 2021. можемо рећи да је већ почела. Иако ће саме борбе за медаље стартовати 26. октобра, данашњим састанком Организационог одбора којим преседава наш председник Вучић отпочела је велика спортска планетарна прича, друга по величини и масовности у 2021, одмах након Олимпијских игара у Токију. На припремама за организациони старт овог првенства за које ћемо се потрудити да буде најбоље до сада организовано учествовао је велики број људи, сада само настављамо даље у још јачем темпу и са још већим жаром и енергијом. Србија ће још једном показати и доказати целом свету да је лидер у организацији међународних спортских догађаја, да је племенита земље племените вештине, највећи амбасадор спорта и фер плеја на целој планети  – закључио је председник БСС Ненад Боровчанин.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести