ОПЕТ СУСПЕНДОВАН ВЕСЛАЧКИ САВЕЗ СРБИЈЕ: Олимпијци ипак могу у Париз, због брзе реакције Олимпијског комитета Србије

Олимпијски комитет Србије обавештен је у уторак од Светске веслачке федерације да је ова организација пренела све ингеренције за наступ веслача и веслачица Олимпијском комитету Србије.
с
Фото: Италијанска веслачка федерација

Светска веслачка федерација донела је одлуку да поново суспендује Веслачки савез Србије, након што је то већ једном урадила у јануару 2024. године због неизмирених финансијских обавеза и низа неправилности у раду ВСС.

Наведено је да због свих ванредних околности у вези са Веслачким савезом Србије, не би имало смисла поставити рок ВСС за отклањање неправилности. Као резултат тога, Светско веслање нема другог избора него да привремено суспендује ВСС, са тренутним дејством и до даљњег.

Овога пута, суспензија ВСС неће значити и забрану нашим веслачицама и веслачима да учествују на међународним такмичењима, што је био случај приликом прошле суспензије.

Брза реакција Олимпијског комитета Србије којом је Светском веслању демонстрирана опредељеност кровних институција српског спорта да се регулише стање у веслачком спорту у Србији, довела је до одлуке Светске веслачке федерације да од суспензије изузме наше спортисте.

У писму Светског веслања се наводи да док је ВСС суспендован, ОКС ће преузети улогу Веслачког савеза Србије. ОКС ће управљати и бринути се о веслачима Србије и веслању у Србији до решења тренутне ситуације. Као резултат тога, Светско веслање ће комуницирати искључиво са Олимпијским комитетом Србије у вези са свим питањима повезаним са веслањем у Србији, укључујући и Олимпијске игре у Паризу.

Олимпијски комитет Србије ће, као и до сада, настојати да обезбеди максималне услове за припреме и наступ наших спортиста на Олимпијским играма, а упоредо са тим ће у сарадњи са Министарством спорта радити на томе да у најскоријем временском периоду уреди стање у веслачком спорту у Србији како би се суспензија Светског веслања што пре укинула.

Норму за Олимпијске игре у Паризу које се одржавају од 26. јула до 11. августа има Јована Арсић у скифу, Николај Пименов у истој дисциплини као и у дубл скулу са Мартином Мачковићем. 

 

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести