Писмо добродошлице у Јапан уручено ОКС

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић угостио је данас у Олимпијској кући амбасадора Јапана Такахико Кацумару и председника Тојота Адриа Кенсуке Цичија, који су пожелели срећан пут у Јапан Олимпијском тиму Србије и много успеха свим спортистима на наступајућим Играма, које ће бити одружане у Токију.
oks_toyota
Фото: ОКС

Овом приликом Цичија је уручио Божидару Маљковићу Писмо добродошлице у Јапан као гест поштовања према српским спортистима, који ће ускоро наступати на највећој светској смотри спортиста.

Догађају је присуствовала и Ања Обрадовић, џудисткиња која ће представљати нашу земљу на ОИ у категорији до 63 килограма.

Председник ОКС захвалио се гостима на лепим жељама пред пут у Јапан и истакао да је сарадња Тојота Србије и ОКС пример добре праксе који треба да следе све спортске институције и компаније.

"Поносни смо на своју сарадњу са гигантом каква је компанија Тоyота. Наше задовољство је утолико веће ако знамо да је Тоyота глобални спонзор Међународног олимпијског комитета. Захвални смо што у овим тешким временима имамо пријатеља на којег можемо да се ослонимо увек. Жељно ишчекујемо почетак Олимпијских игара и уз овакву подршку, сигурно ћемо остварити још боље резултате", рекао је Маљковић.

Фото: ОКС

Амбасадор Јапана Такахико Кацумара честитао је свим српским спортистима који су изборили пласман на Олимпијске игре.

"Срећан сам што имам прилику да Олимпијском тиму Србије пожелим срећан пут у Токио. Желео бих такође да истакнем своје пшштовање према Новаку Ђоковићу који наставља да пише историју спорта. Једва чекамо његове наступе у Токију. Олимпијске игре биће безбедно и сигурно окружење за све учеснике, упркос пандемији која влада у свету", изјавио је амбасадор Кацумара.

Председник Тојота Адриа Кенсуке Цучија бираним речима је пожелео добродошлицу Олимпијском тиму Србије у Јапан.

"Као поносни партнер Олимпијског комитета Србије и глобални партнер Међународног олимпијског комитета, желимо вам топлу добродошлицу, здрав и угодан боравак и пуно освојених медаља у Токију. Игре се одржавају у специфичним условима услед пандемије, а њихова организација, препуна изазова, и само такмичење представљају својеврсну победу у духу Тојотине филозофије: Започни своје немогуће. Зато с великим задовољством ишчекујемо 23. јул и почетак Игара, када ћемо заједно с вама и читавим светом прославити ту победу и послати поруку оптимизма и заједништва. Потврдимо снагу спорта и његову моћ да спаја људе под Олимпијском заставом."

Џудистикиња Ања Обрадовић такође се захвалила на дивном гесту и рекла да српски олимпијци жељно ишчекују наступ на Олимпијским играма, као и да им подршка велике јапанске компаније као што је Тојота изузетно значи.

Фото: ОКС

"Говорим у име свих мојих колега олимпијаца када кажем да сви једва чекамо пут у Токио и наступ на Олимпијским играма. Некима од нас ово ће бити први наступ на највећем светском такмичењу и овакав вид подршке и гест гостопримства нам пуно значи", истакла је Обрадовић.

На крају конференције, Божидар Маљковић и Ања Обрадовић су гостима уручили мајице Олимпијског комитета Србије које су потписали чланови Тима Србије који ће наступати у Токију.

Фото: ОКС

Сарадња Олимпијског комитета Србије и компаније Тојота Србије започела је 2018. године од када су возила јапанске компаније и „Званична возила Олимпијског тима Србије“.

Тојота је такође глобални партнер Међународног олимпијског комитета.

Игре у Токију почињу за тачно 11 дана, а Србију ће представљати 85 спортиста.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести