Први рефлектори на Градском стадиону у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Градски стадион у Карађорђевом парку у Зрењанину, први пут у својој историји, од изградње 1953. године, добио је рефлекторе, наводи се на сајту града.
zrenjanin stadion
Фото: zrenjanin.rs

Мерење осветљења на атлетској стази извршили су представници компаније "Филипс", чији су рефлектори постављени на стубовима, као и представници извођача радова на постављању расвете, предузећа "Енерготехника - Јужна Бачка" из Новог Сада.

Како наводе, мерење је извршено само на атлетском борилишту, јер се тренутно на сваком стубу расвете налазе по 22 светиљке, од пројектованих 48, колико треба да их буде у другој фази, када ће се реконструисати и травната површина.

Првом укључењу расвете и мерењу присуствовао је и помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура који је казао да се стадион реконструише средствима Управе за капитална улагања Војводине и Града Зрењанина.

У првој фази завршена је градња атлетске стазе, сертификоване од међународне атлетске федерације и рефлекторско осветљење за тај ниво такмичења. У другој фази, која се управо пројектује, извршиће се замена фудбалског терена, проширење трибина, реновирање свлачионица и постављање другог нивоа расвете на стубовима, рекао је Салапура.

Каже да ће тада стадион бити у потпуности опремљен и за одигравање суперлигашких мечева у фудбалу.

Ж.Б.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести