Припрема се друга фаза радова на зрењанинском градском стадиону

ЗРЕЊАНИН: Град Зрењанин је објавио позив за подношење понуда за израду техничке документације за другу фазу радова на реконструкцији Градског стадиона у Карађорђевом парку.
stadion zrenjanin
Фото: vojvodina.gov.rs

Рок за подношење понуда је до 29. октобра, наводи се у овом позиву.

Током радне посете Зрењанину у септембру, председник Покрајинске владе Игор Мировић је обишао Градски стадион, на ком је изграђена нова атлетска стаза и око ког су постављени рефлектори. Он је том приликом најавио наставак радова.

- Следеће године радићемо и другу фазу радова како бисмо имали комплетно реконструисан стадион који ће омогућити развој спорта у овом делу Баната - рекао је Мировић.

Вредност досадашње инвестиције је око 190 милиона динара. Од тога, Покрајинска влада је, преко Управе за капитална улагања, определила 120.777.243 динара, а око 70 милиона динара је обезбеђено из буџета Града Зрењанина. Реч је о заједничком пројекту Покрајинске владе и Града Зрењанина, захваљујући којем је овај стадион, у који деценијама није улагано, добио нову атлетску стазу у складу са захтевима међународне атлетске асоцијације за такмичења међународног ранга.

У конкурсној документацији је наведено да су у првој фази реконструкције изграђени и рефлекторски стубови. Међутим, постављено осветљење је само за прву фазу реконструкције, што је око половине светиљки од укупно предвиђених.

„У другој фази комплетно би се обавила санација и реконструкција целог стадиона. Обезбедила би се и сва потребна опрема за одржавање такмичења. Новопројектовано решење треба да задовољи све стандарде фудбалских такмичења прве и друге категорије и атлетских такмичења европског ранга“, наводи се у конкурсној документацији.

Техничком документацијом је потребно обухватити, између осталог, санацију бетонске ограде око стадиона, као и санацију бетонских трибина, како откривених тако и наткривених. Планирана је и реконструкција главних трибина чиме би се обезбедио директан улаз на терен из свлачионица које се налазе испод трибина. Друга фаза радова обухвата и постављање дренажног система и замену траве на главном терену, набавку семафора и постављање видео надзора целог стадиона. Стадион би требало да добије и комплетно озвучење.

Рок за израду техничке документације, која је предмет ове јавне набавке, не може бити дужи од 45 календарских дана од дана потписивања уговора.

Ж. Б.

ПројекатЗрењанин актуелнореализује ДВП Дигитал, а суфинансира Град Зрењанин. Ставови изнети у оквиру медијског пројекта не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести