Руски стручњак Јарушкин на клупи хокејаша Партизана

БЕОГРАД: Рус Алексеј Јарушкин нови је тренер хокејаша Партизана, саопштили су црно-бели.
hokej piksabej
Фото: Pixabay.com

Како се наводи, хокејашки клуб Партизан за наредну сезону ангажовао је реномираног руског тренера из Москве који ће радити са свим селекцијама клуба.

У тренерској каријери коју је Јарушкин започео 2008. године, водио је најзначајније руске клубове у јуниорској и сениорској конкуренцији.

Дуго је био тренер у школи хокеја славног московског ЦСКА, а радио је и као главни тренер у КХЛ професионалној лиги, као и у МХЛ и ВХЛ лиги, предводећи екипе Спартака из Москве, СКА из Санкт Петербурга, Витеза и Буран Вороњеза.

За мене ово није изазов, већ просто посао који треба да радим. Мој основни задатак је да српским хокејашима и тренерима пренесем знање и богато искуство које сам стекао радећи у Русији. Знам да је хокеј у Србији некада био на вишем нивоу него данас. Наш циљ је да кроз напоран рад будемо конкурентни у свим такмичењима и освајамо трофеје. Инсистирам на дисциплини и добром клизању. Покушаћу да унесем у рад оно што су мене учили у детињству, руске хокејшке традиције и систем рада који се примењује у руским клубовима, рекао је Јарушкин на представљању у леденој дворани Пионир у Београду.

Директор хокејашког клуба Партизан Александар Јаковљевић истиче да се довођењем Јарушкина наставља са унапређивањем рада у клубу са жељом да Партизан у годинама које долазе буде међу најбољима у регион.

У Србији смо имали прилике да гледамо на леду бројне иностране играче, али Алексеј Јарушкин је сигурно највеће тренерско име које се појавило овде. Када смо га контакрирали био је одушевљен идејом да дође у Србију и помогне нам да подигнемо квалитет хокеја на виши ниво. У Партизану на долазак Јарушкина гледамо као на дугорочан пројекат, јер је планирано да ради са свим селекцијама клуба. Свесни смо да је српски хокеј у сваком погледу далеко иза руског, од традиције, квалитета играча и услова за рад, али верујемо да је ово прави корак за клуб који ће донети жељене резултате, каже Јаковљевић.

Јарушкин има и репрезентативног искуства, пошто је био асистент селектора у репрезентацији Русије до 17 година.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести