Соња и Милош Васић донирају дресове за младе таленте

БЕОГРАД: Репрезентативци Србије у кошарци и веслању Соња и Милош Васић донирају своје репрезентативне дресове како би прикупили новац за младе таленте.
sonja i milos
Фото: Youtube Printscreen

Олимпијски брачни пар Васић 2019. године у оквиру Фондације 1% основао је свој лични фонд - Соња и Милош Васић са циљем да подрже младе људе у откривању и остваривању својих идеја и потенцијала.

Како је саопштено, Соња и Милош су већ дужи период имали жељу да организују донаторско вече у којем би позвали своје колеге спортисте да приложе неки део своје опреме и на тај начин покажу своју хуманост.

Због целокупне ситуације која је потресла читаву планету, они су се определили на један другачији и веома занимљив корак.

Корона вирус и немогућност окупљања људи подстакли су их да баш у овом тешком моменту покрену акцију и да свој дрес у којем су доживели једне од најлепших и најсрећнијих тренутака у њиховим каријерама и животу донирају путем интернета, сматрајући да је помоћ у развоју младих људи изузетно битна, што је уједно и разлог њиховог прикључења у рад Фондације 1%.

Васићи дресове донирају путем наградне игре преко инстаграма профила Фондације 1% (фондација1посто), а сви који желе да учестују треба да пошаљу СМС са текстом “Донација“ на 7001 и коментаришу објаву, након чега ће се насумичним одабиром изабрати срећан добитник.

Износ СМС донације је 200 динара преко свих оператера, док се ПДВ не наплаћује.

Кошаркашица Србије на Евробаскету 2015 бележила просечно 13,8 поена, а многи је памте по одлучујућим поенима у полуфиналу против Белорусије и у финалу против Француске и била је једна од најзаслужнијих за освајање медаље на Европском првенству 2015. године.

Годину дана касније проглашена је за најбољу кошаркашицу Европе од стране Еуробаскета, а ове зиме пред Нову годину на поклања не обичан дрес, већ са њим и део себе, своју борбу и заслугу, свој подсетник који јој је у тим тренуцима дао снагу и веру да она то може.

"Можда ове ствари имају за нас сентименталну вредност, али када мало размислиш или ставиш то на папир, свестан си да на тај начин можеш да помогнеш неком коме ће твоје мало јако пуно значити. Верујем да се ми спортисти никада не двоумимо, зато што смо некако увек на нашој кожи осетили колико хуманост на делу има велику вредност и колико може некоме да значи, тако да верујем, да је велики број људи из наше бранше увек спреман на овакву акцију и да помогне", рекла је Соња Васић.

Милош Васић је донирао дрес у коме је 2015. године на Светском првенству у веслању одржаном у Француској освојио бронзану медаљу, а у том дресу освојио је бронзану медаљу на Европском првенству исте године у Пољској и потом 2017. године у Чешкој.

Добитник Милошевог дреса је Андрија Ранковић из Панчева који игром случаја тренира веслање, а наградна игра за Соњин дрес је и даље у току и траје до петка, 25. децембра.

Васићи су до сада реализовали бројне пројекте као што је награђивање младих таланета, финансирања трошкова студија у иностранству...

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести