СП у кајаку и паракајаку: Холперт, Стефановић и Старовић у полуфиналу

У Сегедину је почео шампионат света у кајаку и паракајаку спринт за сениоре, такмичењу које је уједно и прва прилика да се изборе квоте за предстојеће Олимпијске и Параолимпјиске игре.
holpert
Фото: Ервин Холперт, фото: Нина Јеленц / Кајакашки савез Словеније

У полуфинале су се пласирали Ервин Холперт, Страхиња Стефановић и Милица Старовић.

Ервин Холперт пласирао се у полуфинале једноседа на 500 метара, пошто је у квалификацијама кроз циљ прошао као други. За место у финалу Холперт ће сутра веслати. Милица Старовић пласирала се у полуфинале једноседа на 200 метара. Старовићева је победила у својој квалификационој групи, пошто је најкраћу деоницу извеслала за 39.75 секунди. За место у финалу, Милица ће се борити у петак од 16 сати и 18 минута.

Фото: Милица Старовић, фото: Нина Јеленц / Кајакашки савез Словеније

Место у полуфиналу у једноседу на 200 метара изборио је Страхиња Стефановић. И Страхиња је тријумфовао у својој квалификационој трци коју је извеслао за 33.97 секунди, што је било укупно 2. време у квалификацијама. За место у финалу, као победник једне од укупно осам квалификационих група, Страхиња ће се борити у петак од 16 сати и 33 минута.

Фото: Страхиња Стефановић, фото: Нина Јеленц / Кајакашки савез Словеније

Наши представници у паракајаку нису успели да  стигну до финала. Вук Радовановић (категорија КЛ2) није успео да избори место у финалу и самим тим пропустио је прву прилику да се бори за квоту на Параолимпијским играма наредне године. Радовановић је шампионат у Сегедину завршио у полуфиналу.

Фото: Вук Радовановић, фото: Нина Јеленц / Кајакашки савез Словеније

Наши представници у категорији КЛ3, Мирослав Ђорђевић и Страхиња Буквић такмичење су завршили у квалификацијама. Ђорђевић је на 200 метара заузео 8. место, што није било довољно за пласман у полуфинале. Буквић је у својој квалификационој трци био 7. Међутим, иако је за место у полуфиналу пролаз доносила и та позиција, тројица других такмичара имали су боље време.

Наредну шансу да изборе место на Паралимпијским играма у Токију наши паракајакаши имаће следеће године на Светском првенству, које ће се одржати крајем маја у Дуисбургу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести