Европске игре: Милица Старовић четврта на 500 метара

Српска кајакашица Милица Старовић заузела је 4. место у једноседу на 500 метара на Европским играма у Минску.
Milica Starović/Nina Jelenc/EKA
Фото: Нина Јеленц/ЕКА/Милица Старовић

Старовићева је финале по веома јаком ветру у прса извеслала за 2 минута 06 секунди и 226 хиљадитих делова, што је било довољно за четврто место.

„Дувао је ужасно снажан ветар у прса и на стази је било изразито тешко и ја сам дала све од себе да извеслам добру трку у тим околностима. Утисци се још увек нису слелгли, с обзиром да сам тек изашла из чамца“, нагласила је Милица по завршетку трке.

„Видела сам на екрану да је моје име изашло четврто. Последње четири године на Европском освајам четврто место у густим тркама, али не могу бити незадовољна јер знам да вредно радим и поседујем квалитет и вредим за борбу за медаље и надам се да ће се то обистинити“, оптимистична је Старовићева.

Златну медаљу Минску освојила је домаћа такмичарка Волха Хуџенка (2:03.929), сребро је припало Данути Козак из Мађарске (2:04.176), док је бронза отишла Данкињи Еми Јоргенсен (2:04.989).

Милицу данас очекује и финале у једноседу на 200 метара, које весла у 13 сати и 20 минута.

„Имамо отприлике око три ипо до четири сата између трка и сада ћу одмах да идем да се опоравим од ове трке и да се припремим за двестотку. Када се све заврши имаћу времена да размишљам о свему на тенане“, открила је планове Милица.

Осим Милице данас на старту једноседа на 200 метара у Б финалу наћи ће се и Марко Драгосављевић (13:05).

Последњег дана кајакашких такмичења на Европским играма у Минску, Србију ће представљати и Кристина Бедеч која се такмичи у једноседу на 5.000 метара.

За ту дисциплину која почиње групним стартом нема квалификација и финале је на програму од 15 сати.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести