Европске игре: Мићићу сребро, пета медаља за Србију у Минску

Српски рвач Стеван Мићић освојио је сребрну медаљу на Европским играма у Минску, пошто је данас у финалу категорије до 57 килограма слободним стилом поражен од Азербајџанца Махира Амирасланова резултатом 9:1.
Stevan Micic dodela medalja (2)
Фото: Стеван Мићић, фото: ОКС

То је пета медаља за српски тим на Играма, након злата и сребра у стрељаштву, односно две бронзе у самбу.

“Поносан сам што сам представљао Србију на овом такмичењу и што сам успео да за Србију освојим медаљу. Пуно ми значи, али знам да пуно значи и људима који ме подржавају и верујем да ће ова медаља допринети развоју рвања слободним стилом у Србији. Он је јако добро рвао, а ја сам направио пар мањих грешака које су ме пуно коштале. И те грешке ће свакако бити нешто из чега ћу извући поуку. За мене је ово била добра провера пред Светско првенство у септембру, али и прво велико такмичење након озбиљне повреде тако да сам свакако задовољан”, рекао је Стеван након финалног меча.

Фото: ОКС/Стеван Мићић

Стевану Мићићу медаљу је уручио генерални секретар Олимпијског комитета Србије и члан Извршног одбора Европских олимпијских комитета Ђорђе Вишацки.

Репрезентивац Србије у боксу Владан Бабић није успео да освоји медаљу на Европским играма у Минску, пошто је у четвртфиналу изгубио од Украинца Виктора Викриста 5:0 у категорији преко 91 килограма.

Бабић је на такмичењу које је уједно и Европски шампионат поражен од браниоца титуле.

Фото: Владан Бабић, фото: ОКС

Он није успео да обезбеди полуфинале и прву медаљу Србији на великим такмичењима после 24 године, односно од бронзе Славише Поповића на Светском првенству у Берлину.

Милица Старовић изборила је још једно финале на овогодишњим Европким играма у Минску.

Старовићева се пласирала у финале једноседа на 200 метара одличним вожњама како у квалификацијама тако и у полуфиналу. Милица је место у борби за одличја изборила пошто је у полуфиналу на стази Заславл кроз циљ прошла убедљиво прва извеславши стазу за 41 секунд и 305 хиљадитих делова.

Фото: Милица Старовић, фото: КСС

Финале једноседа на 200 метара у конкуренцији дама весла се сутра од 13 часова по средњеевропском времену. Пре тога, Старовићева од 9 сати ујутро весла и финале једноседа на 500 метара.

Наш представник у једноседу на 200 метара у мушкој конкуренцији, Марко Драгосављевић, није успео да се пласира у финале. Драгосављевић је у полуфиналу кроз циљ прошао као четврти са временом 35.339, што му је донело место у Б финалу које се весла сутра од 13 сати и 5 минута по средњеевропском времену.

Последњег дана кајакашких такмичења на Европским играма у Минску, Србију ће представљати и Кристина Бедеч која се такмичи у једноседу на 5000 метара. За ту дисциплину која почиње групним стартом нема квалификација и финале је на програму од 15 сати.

Зорана Аруновић је учешће на Европским играма у Минску завршила данас седмим местом у гађању малокалибарским спорт пиштољем. У све три дисциплине у којима је стартовала је ушла у финале. Првог дана ЕИ освојила је сребро у миксу ваздушним пиштољем са Дамиром Микецом, а дан касније и злато истим оружјем у појединачној конкуренцији.

Фото: Зорана Аруновић, фото: ОКС

„Да будем искрена, ја сам и данас прижељкивала медаљу с обзиром да сам постигла изузетно квалитетан квалификациони резултат. После јучерашње прецизне паљбе заузимала сам 2. Место, а данас после брзе паљбе 4. Резултат је сам по себи квалитетан и довољан да са њиме уђем у било које финале међународног такмичења укључујући светске купове, светска првенства, олимијске игре. Финале је било мало турбулентно са неким мањим техничким одлагањима, али оно што је евидентно је да ја данас нисам успела да оаплим довољно добро финале. Моје противнице су биле боље и ја им честитам на томе,“ рекла је Зорана Аруновић након финала.

Данас се такмичило још троје српских стрелаца. Бобана Момчиловић Величковић је МК пиштољем заузела 34. Позицију, а у гађању малокалибарском пушком из тростава  Миленко Себић је освојио 13, а Лазар Ковачевић 23. место.

По завршетку квалификација МК спорт пиштољем (30 метака прецизна + 30 брза паљба) Аруновићева је била на четвртом месту са 585 кругова.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести