СП у кајаку и паракајаку: Старовићевој измакла бронза, али иде у Токио

СЕГЕДИН: Српска кајакашица Милица Старовић завршила је на четвртом месту у једноседу на 500 метара на Светском првенству у Сегедину и изборила визу за Олимпијске игре у Токију 2020. године.
starovic
Фото: Милица Старовић, фото: Нина Јеленц / Кајакашки савез Словеније

Старовић је скоро целу трку била на трећој позицији, пре него што ју је у финишу престигла Мађарица Данута Козак и за 1,18 секунди бољим резултатом дошла до бронзе.

Злато је освојила Лиса Карингтон са Новог Зеланда, а сребро Белорускиња Волха Худзенка.

Старовић је изборила другу олимпијску визу за српски кајак, након Страхиње Стефановића који је освојио сребро у К1 на 200 метара у Сегедину.

Мушка посада четверца на 500 метара, Стефан Векић, Небојша Грујић, Владимир Торубаров и Марко Драгосављевић, шампионат у Сегедину завршила је на 7. месту у Б финалу, пошто је стазу извеслала за 1 минут и 25.67 секунди.

Женска посада четверца на истој деоници: Николина Молдован, Милица Старовић, Кристина Бедеч и Марија Достанић трку Б финала извеслала је за 1 минут и 44.79 секунди, што је било довољно за 9. место.

Марко Томићевић и Миленко Зорић овогодишње Првенство света завршили су на 2. месту у Ц финалу, пошто су кроз циљ прошли 3 минута и 35.49 секунди.

Наши репрезентативци који у олимпијским дисциплинама нису успели у Сегедину да изборе олимпијске квоте, а такмиче се у једноседима и двоседима наредну шансу имаће следеће године, на европским доквалификацијама у Рачицама, као и на Светском купу 2 у Дуисбургу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести