Спортске игре младих настављене у С. Митровици

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Овогодишња сезона Спортских игара младих настављена је данас у Сремској Митровици, након краће праузе условљене неповољном епидемиолошком ситуацијом у Србији, изазваном корона вирусом.
Sportske igre mladih u Novom Pazaru Foto SIM Srbije (1)
Фото: СИМ Србије

Прва такмичења деце и младих основношколског узраста у наставку сезоне Игара одржана су у Сремској Митровици, а за пролаз на Државно финале надметали су се у одбојци и одбојци на песку.

Дечаци и девојчице рођени 2005. године и млађи наступили су на теренима на Градској плажи и у Дому ученика у Сремској Митровици, а такмичења су реализована уз строго придржавање свих епидемиолошких мера прописаних од Владе Србије.

Караван радости и пријатељства Дунав осигурање Спортских игара младих, наставиће наредних 20 дана да путује Србијом, а деца ће имати прилику да се надмећу у чак десет различитих спортова.

Финалисти из сваке од средина, представиће се потом на државном финалу, које је планирано за другу половину септембра, а места финала биће ускоро саопштена.

На Играма, победа ипак није приоритет, већ су у првом плану дружење деце, стицање нових пријатеља, здрав живот и промоција правих вредности међу најмлађима.

Игре које спајају регион, у Србији се одржавају седму годину за редом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести