Спортске игре младих одржане у Новом Пазару

НОВИ ПАЗАР: Караван радости и пријатељства Дунав осигурање Спортских игара младих (СИМ) кренуо је на свој пут по Србији и данас је, на одушевљење свих СИМ-оваца и пријатеља Игара, одржан у Новом Пазару.
sim
Фото: Tanjug / Ž.Vučković

Град на реци Рашки уз Игре је од самог њиховог оснивања у Србији, а интересовање деце из Новог Пазара за учешће у Играма из године у годину је све веће.

"Увек волимо да дођемо у Нови Пазар из милион разлога, а главни је тај што ту живе чланови наше велике СИМ породице с којима нас већ седам година вежу љубав и велико пријатељство", рекла је на свечаном отварању Игара, приређеном у хали „Пендик”, Ивана Јовановић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих.

Организатори су се на овом скупу придржавали свих мера Владе Србије и надлежних институција прописаних у циљу заштите здравља становништва, рачунајући и инструкцију да у затвореном простору не може бити више од 500 особа.

У церемонији отварања, пригодном прогаму и сјајном наступу „Хаос аниматора” уживао је, стога, само један део СИМ-оваца, али су зато нешто касније, на теренима Спортског центра и на тениским теренима у Новопазарској Бањи, сви имали прилику да покажу шта умеју.

Свечаном отварању Дунав осигурање Спортских игара младих присуствовали су, између осталих, Енес Пљакић, директор Спортско сајамске установе „Пендик” и Енсар Шкријељ, помоћник градоначелника, као и истакнути спортисти: Мирза Делимеђац, фудбалер који је носио бакљу пријатељства, ателетичар Елзан Бибић, боксер Шериф Гурдијељац, тенисерка Фатма Идризовић, кик-боксерка Саида Буквић, кошаркаш Тарик Брунчевић, кошаркаш Алтин Исламовић и многи други.

Игре је отвореним прогласио Емир Мехмедовић, директор Спортског савеза Нови Пазар.

"Овакве манифестације показују праву слику новопазарског спорта, а ова деца су спортска нада нашег града. Пазар је већ много пута доказао свој спортски дух на многим такмичењима. Трудићемо се и даље да напредујемо, јер увек тежимо ка бољем. Уз подршку града Новог Пазара и Спортског савеза, настојаћемо да свој нашој деци обезбедимо што бољу будућност. Желим посебно да се захвалим Ивани Јовановић, председници Дунав осигурање Спортских игара младих, на дугогодишњој успешној сарадњи са нашим градом, која ће се, сигуран сам, наставити и убудуће на обостано задовољство и на радост свих новопазарских малишана и заљубљеника у спорт", истакао је Мехмедовић.

Заклетву пријатељства, обавезан део церемоније отварања Игара, положила је у име деце, одбојкашица Белкиса Реџовић, а у име судија Валид Хаџерић. Након тога Игре су и званично могле да почну. Такмичаре на спортским теренима обишао је и градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац, иначе и сам бивши успешни спортиста, који је са уживањем пропратио финалне мечеве.

"Презадовољан сам, јер је наш град уз Спортске игре младих од оснивања у Србији. Ове Игре су нешто посебно за децу, јер уз такмичења, доносе и нова познанства и дружења. Игре су спојиле младе региона, што је стварно за сваку похвалу", поручио је Бишевац.

Иначе, на свим нивоима такмичења, као и на осталим активностима које се реализују у оквиру Игара за децу је апсолутно све бесплатно.

Све то не би било могуће без дугогодишње подршке покровитеља и спонзора Дунав осигурање Спортских игара младих, председника Републике Србије Александра Вучића, Владе Републике Србије, Министарства просвете науке и технолошког развоја, генералног спонзора - компаније Дунав осигурање, као и компанија Цоца-Цола, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија.

Игре настављају свој пут по нашој земљи и већ сутра, 16. јуна, оне ће се одржати на Златибору. Све је спремно и за велики спектакл свечаног отварања нове сезоне Игара за Србију и за прославу 7. рођендана СИМ Србије, који ће се одржати у петак, 19. јуна, у 19 сати, на Тргу ФАП-а у Прибоју.

Све госте на овом догађају чека одлична забава уз концерте Дејан Петровић Биг бенда и Лексингтон бенда, велику рођенданску торту и ватромет. Улаз на градски трг је бесплатан, јер #игресузакон.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести