Тијана Богдановић поново бронзана

Тијана Богдановић (до 53 кг) нас је опет обрадовала врхунским резултатом на међународној спортској сцени.
Т
Фото: Tekvondo klub Galeb

Српска трофејна теквондоисткиња је на Екстра Европском првенству у Барију – такмичењу Г4 категорије, освојила бронзано одличје.

Престижно такмичење у Италији на коме учествује елита теквондо спорта, окупило је 213 учесника (114 сениорка и 99 сениорки) из 45 европских држава.

За Богдановићеву бронза освојена у Барију је друга медаља у последњих седам дана, јер је на Гран прију у Софији освојила такође бронзано одличје. На путу до победничког постоља Тијана Богдановић била је боља од Ане Таслак из Хрватске 23:11. У четвртфиналном дуелу српска репрезентативка била је боља од Италијанке Саре Ал Халвани 10:4. На жалост у полуфиналној борби умор је учинио своје и Тијана Богдановић је поражена од Рускиње Татјане Кудашове 30:22.

-Задовољна сам што освајам медаље у континуитету – рекла је Тијана Богдановић и додала, Олимпијске игре се ближе и остао нам је још један и најважнији турнир Гран при финале где ћу дати све од себе. Жао ми је што нисам успела да дођем до медаље на Војним играма, било је доста турнира и умор ме је стигао, али сада се радујем овој медаљи и даљим припремама за Гран при финале.

Освајањем бронзане медаље Тијана Богдановић је освојила вредне бодове за одлазак у Токио.

-Још једна бронза у низу за Тијану. Нових 14,4 поена и још корак ближе као Токију. Остаје финални Гран при и све ћемо знати, сада су шансе да оде у Токио 70 одсто - рекао је Драган Јовић спортски директор и први тренер.

У суботу на татами излазе Александра Радмиловић, Никола Вучковић и Дамир Фејзић.

Екстра Европско првенство – такмичење Г4 ранга одржава се сваке четири године у циљу да обезбеде довољно бодова за пласман за Олимпијске игре.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести