И Тијана Богдановић бронзана на Гран прију

Српска теквондоисткиња Тијана Богдановић освојила је бронзану медаљу на Гран прију у Софији.
Dragan Jović i Tijana Bogdanović/TKD Galeb
Фото: ТКД Галеб/Драган Јовић и Тијана Богдановић

У конкуренцији до 49 килограма Богдановићева је још једном потврдила место у самом врху светске теквондо сцене.

Тијана је у првом колу убедљиво победила Американку Монику Родригез. Одличну Абдел Нур из Египта је савладала у другом док је у трећем колу била боља и од Туркиње Рукле Јилдирим. У полуфиналу је на златни бод изгубила меч од Кореанке Соу Ху Ким.

„Драго ми је да сам освојила медаљу и на овом Гранд прију али мислим да сам могла боље, у полифиналу сам се борила са Кореанком Ким, од које сам изгубила на Олимпијским играма и ово је било први пут да смо се састале од тада, изгубила сам на златан бод, жао ми је због тога, али наставићу да радим и исправљам грешке. Хвала мом тренеру и целом стручном тиму на помоћи и огромној подршци.

Драган Јовић, спортски директор и први тренер ТАС није крио задовољство одличним резултатом наших такмичара на Гран прију у Софији.

„Сјајан наступ наших такмичара на овом Гран прију. Наравно највеће заслуге имају освајачице медаља Милица и Тијана али не треба заборавити ни Вању Станковић која се после повреде и дуже паузе показала да је спремна за највеће домете. Оно што ме је највише осоколило после овог Гран прија је наступ, начин како су се борили и залагање у свакој борби . Ако овако наставимо имаћемо некога у Токију. Када се тамо оде увек се може и нешто освојити.

За репрезентативце Србије нема одмора, Тијану већ за неколико дана очекује учешће на Светским војним играма у Кини.

-Следећи наш изазов за многе српске борце је Галебов трофеј Београда овог викенда у српској престоници и после тога Бари, нови Г4 турнир. Сада је Тијана после ове друге у низу Гран при медаље, медаље најближа Толију у српском тиму. Надам се да ће до краја остати на овом нивоу као и Милица која је била фантастична -закључио је Драган Јовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести