Традиционална кајакашка регата у Кањижи: Најлепше процветао сенћански Тисин цвет

Кајакашки клуб Братство из Кањиже био је домаћин традиционалне међународне регате која је приређена 45. пут, а уједно је била и 10 Меморијал “Кањо Золтан”, у знак сећања на дугогодишњег председника клуба.
kajak kanjiza
Фото: Dnevnik.rs

На Тиси у Кањижи на окупу је било 170 кајакаша из 11 клубова, међу којима и гости из Сегедина (Мађарска).

На стази од 500 метара надметали су се кајакаши свих узраста, од најмлађих у мини кајакау, до јуниора и сениора у чак 23 трке. Код сениора у једноседу победио је Лука Стојков (Бечеј), испред Марка Суботића (Тисин цвет, Сента). Код сениорски најбржа је била Ева Барта (Тисин цвет), а друга  Абигел Фењвеши из истог клуба.   

У конкуренцији јунора у једноседу победио је Миодраг Икодиновић  из Бечеја, испред клупског друга Љубомира Грчића и Николе Карановића (Таркет, Бачка Паланка), док је код јуниорки прва била Енике Баша (Братство, Кањижа).

На стази од 500 метара надметали су се кајакаши свих узраста, од најмлађих у мини кајаку, до јуниора и сениора у чак 23 трке

Код кадета најбољи је био Дамир Икић (Таркет, Бачка Паланка) и кадеткиња Каталин Гере (Тисин цвет, Сента). Код пионира најспремнијим су се показали Левенте Кеваго (Дунав, Бездан) и код пионирки Каталин Гере (Тисин цвет).

Екипно је победнички пехар освојио Тисин цвет из Сенте, који је поновио лањски успех. Сенћани су тријумфовали са 60 бодова, испред другопласиране екипе кањишког Братства са 36 и трећепласираног Бечеја са 31,5 бодова.

Председник КК Братство Рудолф Чеке истакао је да је регата била још једна прилика за популаризацију кајакашког спорта на Тиси, где су услови идеални, ако се изузме чињеница да једино недостаје мирна вода, али се поклоници кајака прилагођавају постојећим условима.

- Трудимо се да у постојећим условима извучемо максимум у развоју кајакашког спорта. Подмладак стиже из летње школе коју смо организовали већ једанаести пут из које сваке сезоне остаје више од десет нових кајакаша – рекао је Чеке.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести