Кајакашка фешта крај Тисе – Трофеј Бечеја

Кајак кану клуб Бечеј је сутра, 28. јула домаћин традиционалне манифестације - Трофеј Бечеј 2018.
Becej kajak
Фото: Dnevnik.rs

Очекује се да ће то бити права кајакашка фешта крај Тисе. Јер, истовремено ће се одржати последње, четврто коло Мини кајак и пионирске лиге Србије и Регата за све узрасне категорије.

„Очекујемо око 300 такмичара из готово свих клубова који упражњавају кајак на мирним водама. Већ смо се доказали као гостољубиви домаћини и сви радо долазе на наше парче Тисе. Обезбедили смо по три медаље за првопласиране у свим тркама и три пехара за првопласиране екипе у укупном пласману“, сазнали смо у име организатра Кајак кану клуба Бечеј др Анђелка Мишковића.

Такмичари одлучујућег кола Мини кајак и пионирске лиге

Србије веслаће на дистанци од 200, 500 и 1000 метара, а Регата се одржава на 500 метара у пионирској, кадетској, јуниорској и сениорској категорији и то у једноседу, двоседу и четверцу.

Не плаше се Бечејци за кванитет, али ће ква-литет бити делимично десеткован, јер се у исто време одржава Светско првенство за јуниоре и млађе сениоре у Клужу, па ће известан број талентованих девојака и младића оправдано изостати. Уз неопходан такмичарски ривалитет на воденој стази, организатор се радује и међусобном дружењу кајакаша са свих страна и свих узраста.Такмичење почиње у 9 часова.    

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести