Трстеник: Удовичић обишао реконструисану халу у Спортском центру

ТРСТЕНИК: Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас реконструисану халу у Спортском центру Трстеник, где су завршени радови на санацији крова и пода, што је финансирало Министарство средствима из ИПА пројекта 2015, а за шта је издвојено 53.395 евра.
Танјуг / Андрија Вукелић/Министар Удовичић у Трстенику
Фото: Танјуг / Андрија Вукелић/Министар Удовичић у Трстенику

У хали су, осим реконструкције крова и промене паркета, промењене и столице, што је финансирала општина Трстеник, која је обезбедила и кречење.

"Оно што смо обећали пре годину дана то смо и испунили, налазимо се у реконструисаној спортској хали која данас може да парира многим халама широм Србије и која сада може да угости значајнија такмичења и значајније припреме наших најбољих спортиста", казао је Удовичић.

Додао је да сада та хала може да буде и туристички центар када је реч о спортском туризму и угости спортисте из других земаља или околних земаља које се граниче са Србијом.

Према његовим речима, циљ је да се и на овај начин направи озбиљан искорак у побољшању услова за омладину и спорт и то не само у општини Трстеник, већ и за околна села и околна места.

"Ова дворана је данас таква као да смо стварно у новој дворани, а знамо да има своју традицију и кроз спортске резултате и кроз образовање и усавршавање деце и најмлађих", казао је министар.

Честитао је председнику општине Трстеник Александру Ћирићу што је у први план ставио развој омладине и спорта, а што је председник општине показао, како је навео Удовичић, кроз то што је из буџета издвојено 5,7 одсто за омладину и спорт, а што је изнад републичког просека.

"На тај начин показује колико је за Трстеник значајан развој омладинске политике, али и спорта", казао је Удовичић.

Навео је и да је Канцеларија за младе општине Трстеник врло активна и да је у директној сарадњи са Министарством учествовала у изради Акционог плана који је истекао ове године.

Жеља и циљ је да, како је истакао Удовичић, младе који дођу и заврше средњу школу задрже да остану у својој средини, општини, граду и да не трче за образовањем и другим достигнућима, већ да све услове имају управо у својој општини и свом граду.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић упознао је министра са спортским ресурсима у тој општини и могућностима да развијају спорт.

Како је навео, општина је уз помоћ Министарства много улагала у игралишта, терене..., са жељом да младим генерацијама, каже, пруже што боље услове за одрастање, створе здраве навике што би, сматра, створило и здраво друштво.

Према његовим речима, причали су и о одређеним плановима које општина Трстеник има у области и спорта и омладине.

"Замолили смо да се нађемо у неким будућим пројектима нарочито везано за наше базене који су сада дотрајали, а потребан нам је и затворен базен који немамо", казао је Ћирић.

Истакао је да и та општина, као и друге мање средине у Србији, има проблем са одласком младих људи.

"Рачунамо да бисмо новим пројектима везаним за спорт и омладину могли да их мотивишемо да се задрже у нашој општини и стварају своје породице", казао је Ћирић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести