Удовичић обишао клубове у Апатину, Оџацима и Бачу

АПАТИН/ОЏАЦИ/БАЧ: Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас спортске клубове у општинама Апатин, Оџаци и Бач, чиме је наставио акцију обилазака локалних самоуправа и донирања спортске опреме.
v
Фото: Министарство омладине и спорта Републике Србије

Удовичић је у Апатину обишао ФК Младост, где су га дочекали председник општине Милан Шкрбић, заменица председника општине Дубравка Кораћ и председник фудбалског клуба Горан Руњаић.

Министар је истакао да му је драго што је дошао у општину са великом спортском традицијом.

"Апатин је општина које је дала велики број репрезентативаца и олимпијаца, али општина која даје невероватне могућност за развој рекративног, аматерског, школског и професионалног спорта. Општина је дала велики акценат на омладинску политику, а хвала председнику на повећаном буџету за спорт на 19,5 посто ", рекао је Удовичић новинарима у Апатину.

Приликом обиласка ФК Задругар у Српском Милетићу, Удовичић је изјавио да су мали локални клубови база врхунског спорта и да са малих терена настају врхунски спортисти, те да је из тог разлога треба да се улаже у инфраструктуру.

"Морамо да помогнемо локалне клубове да бисмо могли да се надамо врхунском резултату", рекао је он.

У Бачу су министра уз локалне званичнике, председника општине Бач Борислава Антонића, директора Установе за спорт и рекрацију "Бачка тврђава" Бач Горана Чалића, секретара спортског савеза Бранислава Миковицара и председник фудбалског клуба Немању Ђукића, дочекали фубалери и тренери ФК Младост.

Министар је подсетио да је у последње две године три пута био у посети Бачу, наглашивши да је важно да се чује са каквим изазовима се суочавају локални клубови.

"Кроз живу реч видели смо да можемо много да помогнемо. Јачањем аматерског и рекреативног спорта напредује целокупни спорт", закључио је Удовичић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести