Удовичић: Спорт после пандемије неће бити исти

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић изјавио је да спортска такмичења после пандемије корона вируса не могу да буду иста, али ни спорт глобално, посебно не на економском плану.
udovicic, tanjug
Фото: Vanja Udovičić, foto: Tanjug/ M. Marković, arhiva

На дневном нивоу размењујем исксуства са колегама у свету. Код свих њих постоји огромна бојазан и непознаница како ће све изгледати. Многи спортови су отказали одржавање такмичења, иако доносе огроман профит. Отказан је Вимблдон први пут од Другог светског рата, такође и Формула 1, рекао је Удовићић у емисији Осврт на ТВ Б92.

Како је навео, спорт у првих годину дана не може да буде ни налик ономе како је изгледао пре пандемије.
Минимум је два месеца тренажног процеса како бисмо у што мањој мери имали повреде. Ниједан спортиста није навикао на оволику изолацију. У свим сегментима, глобално, економски... Ништа неће бити исто, рекао је Удовичић.

Он је захвалио свим спортистима који су помагали у тешким тренуцима у борби против корона вируса и показали солидарност, док је за неке лоше примере (Лука Јовић, Александар Пријовић) истакао да свако преузима одговоност за своје поступке.

Када је у питању рад министарства, Удовичић каже да је фокус је на комуникацији са спортским удружењима и појединцима.

Жеља нам је да што боље одрадимо ту трансформацију током овог периода. Све нас је захватила иста судбина. Модеран спорт се са овиме никада није сусретао, све је стало, а када немате могућности да тренирате сваког дана, онда долази до нус-појава и повреда. Радимо са спортистима и тренерима како би радили и у кућним условима и гледамо да из свега изађемо са што мањим консеквенцама, закључио је Удовичић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести