За две недеље више од 1.000 пријава за Београдски маратон

БЕОГРАД: Више од 1.000 тркача из рекордних 35 земаља пријавило се за наступ на Београдфском маратону, само две недеље откад су отворене пријаве, саопштено је из тог предузећа.
beogradski maraton
Фото: Tanjug/Beogradski maraton

"Учествовање на Београдском маратону постало је циљ и инспирација за многе припаднике тркачког покрета из земље и света. Чињеница да је за овај период пријављен рекордан број од преко 1.000 учесника из такође рекордних 35 земаља света - показатељ је даљег развоја Београдског маратона и наших вишедеценијских напора да развијамо и унапређујемо тркачки покрет као покрет здравља у Србији и региону“ - изјавио је Дејан Николић, директор Београдског маратона.

Према његовим речима, очекује се да ће уз подршку града Београда, Министарства унутрашњих послова, Туристичке организације Београда и других значајних партнера и спонзора, 33. Београдски маратон подићи на још виши организациони и програмски ниво и тако створити квалитетне услове за учешће што већег броја домаћих и страних тркача, као и за даљи развој овог најзначајнијег традиционалног међународног спортског догађаја у Србији.

Београдски маратон, 33. по реду, одржаће се 26. априла наредне године.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести