ЗЛАТО ЗА ВУКОЈЕВИЋЕВУ И КОВАЧЕВИЋА на старту Гран при серије ИССФ

Српски репрезентативци Теодора Вукојевић и Лазар Ковачевић су на сјајан начин отворили нову сезону.
s
Фото: ССС

На првомтурниру овогодишње Гран при серије Светске стрељачке федерације (ИССФ), у словеначким Рушама, стигли су до златне медаље. Победили су у такмичењу микс парова ваздушном пушком. Ковачевић је, уједно наставио низ медаља, јер је на последњем великом турниру у 2023. – финалу Светског купа у Дохи освојио сребро у појединачној конкуренцији.

Ковачевић и Вукојевићева, једини представници Србије на Гран прију у Рушама, су блистали у квалификацијама, у којима су скупили 633,6 кругова, 3,9 више од другопласираног бугарског пара, који су чинили Тања Ризова и Антон Ризов. Стартовала су 22 тима из 15 земаља. Српски и бугарски микс су водили врло занимљиву борбу у мечу за злато, иако су Вукојевићева и Ковачевић скоро стално били у вођству.

Фото: ССС

Наш тим је на старту стекао четири поена предности (4:0, 5:1), а искусни бугарски тандемје „јурио“ српске стрелце. Сустигао их је тек у завршници. Ковачевић и Вукојевићева су водили са 14:10, али су потом пропустили две „меч лопте“ и Бугари су изједначили на 14:14. Тада је тренер српске екипе, Стеван Плетикосић, тражио тајм-аут. Пауза и Плетикосићеви савети су уродили плодом. Обоје наших стрелаца су у 15. серији забележили одличне поготке и дошли до злата тријумфом од 16:14.

И Вукојевићева и Ковачевић су на великим светским и европским такмичењима освајали медаље у надметањима микс парова, али у Рушама су то први пут урадили заједно у тиму.

У недељу ће изаћи на ватрену линију у појединачним дисциплинама.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести