Зорани Аруновић бронза за крај Светског купа

ПУТЈЕН: Зорана Аруновић је освојила бронзану медаљу у ревијалном такмичењу мешовитих парова ваздушним пиштољем, названом „Трофеј председника“, којим је данас завршен финални турнир Светског купа у Путјену у Кини.
s
Фото: Стрељачки савез Србије

Састави микс парова одређени су жребом. Аруновићевој, која је баш 22. новембра прославила 33.рођендан, партнер у тиму био је Шазар Ризви из Индије.

У првом кругу квалификација, у којима сваки стрелац испаљује по 30 дијабола, Аруновићева и Ризви су „скупили“ 585 кругова и као другопласирани прошли у наредну фазу, међу осам најбољих.

У другом кругу сваки такмичар 20 пута гађа у мету. Српско-индијски тим је са 383 круга изборио четврто место и пласирао се у меч за бронзану медаљу, где су му ривали били Рускиња Виталина Бацарашкина и Кинез Ђиају Ву.

У мечевима за медаље, после сваког хица се сабирају резултати, пар са бољим остварењем добија два поена, уколико је нерешено сваком иде по поен.

Побеђује састав који први скупи 17 поена. Руско-кинески пар је боље почео, водио са 11:9, али у завршници је српско-индијска комбинација била успешнија и на крају Аруновићева и Ризви су славили са 17:15 .

Злато су освојили Ману Бакер (Индија) и Артем Черноусов (Русија), а сребро Ана Коракаки (Грчка) и Шаудари Саураб (Индија).

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести