Аркус лига: Војводина убедљива против Југовића

Рукометаши Војводине лако савладали су Југовић из Каћа у мечу који је пре почетка био окарактерисан као дерби 19. кола Аркус лиге Србије, али није оправдао очекивања.
Дневник/Р. Хаџић
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Новосађани су били бољи ривал од првог до последњег минута и остварили су још једну важну победу у борби за нову титулу у домаћем шампионату.

На почетку утакмице обе екипе су биле добро расположене у нападу и публика на Сланој бари је уживала у разорним ударцима Новосађана и Каћана.

Војводина је у првих 30 минута највише нападала по крилима где су као по обичају сјајни били Марко Васић и Милош Грозданић и користили прецизне пасове белоруског интернационалца Бориса Пуховског. Црвено - бели су након уводних 10 минута заиграли агресивније у одбрани што је брзо уродило плодом, па су на половини првог полувремена домаћи већ имали осетну предност (9:3). Некадашњи играч Југовића, а сада Војводине Марко Васић имао је сјајно вече и у првом делу постигао чак десет погодака. Наставила је Воша да "гази" и постепено повећавала разлику.

Фото: Дневник/Р. Хаџић

У наставку сусрета виђена је слична игра. Новосађани су играли опуштено и малтене су сваки напад решавали из контре. Тренер домаћих Борис Ројевић дао је прилику младим играчима, али и онима који су имали мање минута у протеклом периоду. Шансу је добио и члан јуниорске екипе Мирко Подунавац. Марко Васић је наставио где је стао у првом полувремену и тако показао младим саиграчима да и у позним годинама за спортисту још има много тога да покаже. Новосађани су мирно привели меч крају и уписали нове бодове.

Војводина - Југовић 48:23 (27:11)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 159. Судије: Вучић и Обрадовић (Зрењанин). Седмерци: Војводина 3 (1), Југовић 2 (0). Искључења: Војводина 8, Југовић 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Вуковљак, Васић 15, Лучин (9 одбрана), С. Милић 1, М. Милић 2, Оцвирк 3, Азиз 6, Пушица, Подунавац 2, Арсенић (11 одбрана, 1 седмерац), Рађеновић 1, Пешић 1, Куртеш 4, Роган 4, Грозданић 7, Пукховски 2.

ЈУГОВИЋ: Скубан, Кукић, Ковачевић, Драгољевић 2, Видојевић 3, Травар 4, Радојичић 2, Регодић 2, Бурсаћ, Нинков 2, Ђукић, Кнежевић 3, Терзић 1, Дражић 2, Бошковић 2, Андрић (5 одбрана, 1 седмерац).

В. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести