Ђерона пред Грчку: После два корака, да направимо и трећи

ЗРЕЊАНИН: Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона рекао је да ће меч против Грчке у квалификацијама за Европско првенство 2022. године бити другачији у свим аспектима од оних против Француске.
Toni Djerona/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Тони Ђерона

После победе и ремија са Француском, рукометаши Србије сутра од 17 сати у трећем колу квалификација за ЕП 2022, у Зрењанин играју против Грчке.

Селектор Ђерона свестан је еуфорије која се створила после одличних партија са Француском, али је и свестан да екипа мора да буде фокусирана на сваки наредни дан.

"Када имаш одређено искуство, нормално је да будеш срећан када победиш таквог противника. То искуство ти и помаже да се спремиш за наредни корак. Чека нас другачији противник и утакмица у свим аспектима. Потребно је искористити ову добру енергију и самопоуздање које смо добили да урадимо ствари како треба до краја", рекао је Ђерона за сајт Рукометног савеза Србије (РСС).

Против кога год да играмо, задаци у одбрани и нападу се морају испунити. Не познајемо грчке играче као француске, зато припрема мора да буде још пажљивија. Да после два корака, направимо и трећи, каже Ђерона.

После великог бода освојеног у Кретеју, селектор је свестан да екипа има још простора за напредак.

"И даље мислим да смо заслужили да победимо у Француској. Одиграли смо фантастичан меч. Прославили смо мало после вечере, али пре спавања сам одгледао утакмицу и ујутру припремио видео да момци виде шта је могло боље. Направили смо корекције, које нам неће бити од помоћи само за Грке, већ и за будуће акције. Имам велики респект према тиму који нема велике играче у јаким европским лигама. То је тим који се бори 60 минута, посебно када игра код куће. Пре годину дана су победили Финску са 16 разлике, а то урадити против било кога у данашњем рукомету, није лако. Победили су и Кипар са 14", рекаа је Ђерона и појаснио:

"Много трче, од почетка до краја, стварно су посвећени. Мораћемо да их победимо у 60 минута, то сам рекао и играчима. После успеха са Французима много људи сада очекује да већ у 10. минуту водимо 6-7 разлике. То је погрешно размишљање које може да ради против нас. Нормално је да после одличних 120 минута, може да се деси 10-15 у којима нећемо одиграти врхунски, али зато морамо задржати мир и наставити да играмо до краја. Важно је да се суочимо с тим и да после 60 минута славимо победу", закључио је Ђерона.

Орбовић: Никад ми није било лепше у репрезентацији

За утакмицу против Грчке припремамо се исто као за Французе, у налету смо и верујем да ћемо све одрадити како треба", каже рукометни репрезентативац Србије Милош Орбовић.

Србија сутра од 17 сати игра против Грчке у трећем колу квалификација за Европско првенство 2022. године.

"Спремамо исти рецепт као и против Француза. Не смемо да дозволимо лаке голове, да играмо јако одбрану и не трошимо пуно лопти. Ако нема техничких грешака, ако поштујемо лопту, са оваквом одбраном какву играмо, успех је загарантован. Грци су добра екипа. Гледали смо их како су победили Македонце и утакмицу са Израелом. Играју брзо, доста један на један. Ако им затворимо средину, реално је да не би требало да буде проблема после ове две утакмице. Видели смо колико можемо, у налету смо и верујем да ћемо одрадити како треба", рекао је Орбовић за сајт Рукометног савеза Србије.

Десни бек украјинског Мотора оправдао је поверење стручног штаба у дуелима са Французима.

"Нисам се надао да ћемо одиграти овако добро утакмице са Французима. Слушали смо и пратили оно што нам је Тони рекао. Сакупили се, играли један за другог, испало је одлично. Резултат против Француске је невероватан. Имали смо одличну реализацију, нисмо губили лопте, а одбрана је била одлична".

Многи играчи истичу атмосферу у тиму, а то је потврдио Орбовић.

"Мени никада није било лепше у репрезентацији. Као породица смо, на терену, ван њега. Стварно је феноменално. Репрезентативац сам 4-5 година, био сам ту, па ме није било, али ово је најлепши период. Генерација смо, познајемо се од јуниора, стварно је лепо бити овде", рекао је Орбовић, који је као и остали играчи у суперлативу о говорило селектор Ђерону.

"Све су момци већ рекли. Уживамо, тренирамо добро. Анализирамо много, гледамо доста видео снимака. Веома паметно радимо. Одмара нас када смо уморни, испоштује нас максимално. Имамо пуно разумевање с његове стране", закључио је Орбовић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести