Ђорђић: Против Француза смо показали наше право лице

БЕОГРАД: После само осам дана рада са новим селектором Тонијем Ђероном успели смо да створимо нову хемију, победимо Француску и покажемо наше право лице, рекао је српски рукометаш Петар Ђорђић.
rukometasi
Фото: rss.org.rs

Србија је пре два дана на старту квалификација за Европско првенство савладала Француску у Зрењанину 27:24, што је први тријумф против "триколора" после 20 година.

"Стајали смо као тим, борили се, изненадили Французе. Ни они нису очекивали да смо способни тако да одиграмо. Показали смо право лице, какво би требало да имамо стално, од Зрењанина па на даље", изјавио је Ђорђић за сајт РСС.

Бек Бенфике истакао је да је играти за репрезентацију посебан осећај.

"После утакмице сам био празан као балон. То су емоције за које не знаш ни да их имаш у себи. Репрезентација је нешто посебно, клуб је клуб. За државу се игра срцем, драго ми је да све функционише, да имамо атмосферу, да се ради, да је свако пун жеље, да се види концепт игре. Човек, када год дође у репрезентацију, нада се најбољем, јер иначе не би ни долазио. Чак и да нисмо победили, а да смо видели да можемо да се држимо, само због тог приступа, енергије и вајба, много бисмо добили", рекао је он и додао да су Французи сигурно индивидуално најбољи тим на свету.

Следи реванш у Кретеју 9. јануара, а према Ђорђићевим речима екипа је спремна да изађе на терен и бори се, посебно јер Французи сада имају додатни мотив.

"Наравно да ће бити реакција, хтели су и у другом полвремену да је покажу, видео сам то када су излазили из свлачионице. Сигурно нису очекивали пораз. Мислили су да може бити тешка утакмица. Шта год људи мислили о српској репрезентацији, увек су противници поштовали јер знају да имамо јако добре индивидуалце и да може да крене по злу ако не играју 100 посто"

Сада имају појачану дозу респекта, видели су да када играмо како треба не могу да се опусте, подвлачи Ђорђић. "Пробали су да се врате у другом полувремену, али противник је био у позитивном трансу, не иде баш тако. Тек смо једну утакмицу победили. Најгоре би било да се опустиш, то би била највећа грешка за једног спортисту. Морамо да радимо даље, да верујемо у нас, у систем, да се боримо, па ћемо видети. Као што у Зрењанину нисам очекивао победу или пораз већ да се придржавамо задатака и боримо. Када на крају кажемо све смо дали од себе, све смо испоштовали, па шта Бог да. Сада идемо тако у Кретеј и видећемо како ће бити", закључио је Ђорђић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести