ФИЛИП БАЦКОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК РУКОМЕТНОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ: Енергијом и посвећеношћу до вишег нивоа организације

Пре месец дана на чело Рукометног савеза Војводине дошао је Филип Бацковић.
1
Фото: Dnevnik.rs

Овај 34-годишњи предузетник, уз једногласну подршку иако није из света рукомета, прихватио се врућег кромпира да у тешким временима покуша да, са својим тимом, унесе свежину и утегне целу причу у рукометној Војводини.

– На препоруку пријатеља, прихватио сам се овог задатка, иако нисам имао никакве везе с рукометом до сада. Бавио сам се 12 година кошарком, цео живот пратим спорт, тако да је за мене ово велики изазов и нешто где могу да искористим своја животна и радна искуства из претходног периода. У предузетништву и привреди сам од 19. године, тако да је ово прилика да то применим у рукомету, који желим да вратим тамо где му је и било место, поготово у некада најрукометнијој регији у Европи. Нисам ушао због пара, мени је сатисфакција то што сам убедљиво најмлађи председник у историји Савеза дугој 75 година и то што сам, после дуже времена, једногласно изабран. То је нешто што мене додатно мотивише да целу причу дигнем на озбиљан ниво – рекао је за „Дневник” Филип Бацковић.

На чело Савеза Филип је дошао на ванредној седници Скупштине, пошто је његов претходник поднео оставку.


Деца и струка попут две траке пута

Акценат ће бити стављен и на струку.

– Улагање у децу и струку су попут две траке пута, где једно без другог не иде. Планирамо да организујемо семинаре за тренере, на коме ће знање и искуство да преносе уважени стручњаци, као и професори с факултета. Као један од проблема, лоцирали смо и рад судијске организације. На челу судијске организације дошао је млад председник, који ће, уз нашу подршку, да унапреди и тај сегмент РСВ-а.


– Немам много времена, пошто ми је остало само пола мандата. Прилично сам се упознао са ситуацијом у покрајинском рукомету. Већ сам контактирао доста људи из света рукомета у жељи да ослушнем шта је то што клубове мучи и шта је то њима важно. Фокус ће да буде на млађим категоријама и популаризацији рукомета, да вратимо децу да се баве овим спортом и да кроз квантитет дођемо до квалитета. Замисао је да форсирамо мини-рукомет и да радимо на просперитету Лиге млађих категорија. И међународна сарадња један је од сегмената који смо апострофирали.

Намера је, каже, да се редовно посећују места и општине по Војводини и школе рукомета, уз организацију Дана рукомета.

– Први пример је тај што ћемо финале Купа Војводине организовати у Општини Нова Црња, у малом пограничном месту Српска Црња. Замисао је да у јутарњим часовима окупимо децу из целе општине и да са демонстраторима популаришемо рукомет.

Енергију коју поседује и са стопостотном посвећеношћу Бацковић жели и да организацију подигне на виши ниво.

– У УО довешћу још неколико људи, поготово привредника, како бисмо направили искорак. Оно што ми је драго јесте то да ми се сами јављају неки људи жељни да помогну, што ми даје посебну сатисфакцију када на лични кредибилитет улажеш у причу.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести